Zadar: Dvanaesti dm millenium jump za Školu plivanja Dječjeg vrtića Latica

Škola plivanja osnovana je 2007., a u gotovo dvanaest godina postojanja pohađalo ju je više od 230 djece s teškoćama u razvoju

 

Humanitarna manifestacija na zadarskoj rivi, prošlog vikenda, održana je 12. dm millenium jump, kao zabavni i sportski događaj, budući su svi skakači i skakačice uplatom kotizacija podržali daljnji rad Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica.

Na manifestaciji se okupilo 3.000 skakačica i skakača, koji su skokom na noge označili početak .

Kao što je objavljeno na stranici showbizzmagazin.com, uz tri glavna skoka, ove godine skočio se i Vatreni skok u navijačkim dresovima kojim su okupljeni humanitarci obilježili uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Prije prvog skoka, polaznici Škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju sudionicima su pokazali što su naučili tijekom proteklih godinu dana. Škola plivanja Dječjeg vrtića Latica grupnim radom i aktivnostima na bazenu potiče razvoj samostalnosti, jačanje samopouzdanja i osjećaj pripadnosti polaznika u dobi od četiri do sedam godina. Osnovana je 2007., a u gotovo dvanaest godina postojanja pohađalo ju je više od 230 djece s teškoćama u razvoju.

“S posebnim zadovoljstvom dm svake godine podržava milenijski skok kako bismo malim plivačima Škole plivanja Dječjeg vrtića Latica pokazali kako mislimo na njih i kako bismo ih, uz svesrdnu podršku zajednice, potaknuli da hrabro nastave dalje. Malo toga nas može inspirirati kao trud i napredak djece koji pratimo već dvanaest godina i u dm-u smo ponosni i krajnje zahvalni što smo dio tog napretka“, izjavila je Martina Markota iz dm-a, a objavio showbizzmagazin.com.

Uz donaciju Školi plivanja, dm millennium jump ove godine pomaže i Antoniji Iglić iz Bibinja koja boluje od teške bolesti kostiju, a čijem je liječenju namijenjen prihod od prodaje zdravog dmBio ručka, koji se pripremao za sudionike i prodavao po simboličnoj cijeni od pet kuna po porciji – istaknuto je na kraju objavljenog teksta.

Klaudija Klanjčić