Projekt ST4ALL predstavljen na Molo Longu uz poticanje hodanja

"Športski savez osoba s invaliditetom učenicima Medicinske škole u Rijeci i prisutnima predstavio je Projekt ST4ALL potičući ih na hodanje kao važnu aktivnost za zdravlje", stoji u priopćenju

 

Kako stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, u utorak, 4. rujna 2018., isti je sudjelovao – u suradnji s Medicinskom školom u Rijeci, KBC-om  Rijeka, Fakultetom zdravstvenih studija u Rijeci, Poliklinikom Terme Selce, Dječjim vrtićem Rijeka, Domom za starije osobe "Kantrida", Crvenim križem Rijeka i Društvom multiple skleroze PGŽ – na javno-edukativnoj akciji Molo Longo, povodom obilježavanja Međunarodnog dana fizioterapije, u sklopu kojega je promovirao Projekt ST4ALL.

"Bila je to šetnja Molo Longom i kratka tjelovježba tijekom šetnje koju su vodili djelatnici KBC-a Rijeka i učenici, budući fizioterapeutski tehničari te nastavnici strukovnih predmeta fizioterapije Medicinske škole u Rijeci. Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke učenicima Medicinske škole u Rijeci i prisutnima predstavio je Projekt ST4ALL potičući ih na hodanje kao važnu aktivnost za čovjekovo zdravlje", istaknuto je u priopćenju.

Ujedno je objašnjeno: "S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta Sports training for all - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice."

U Projektu "Sports training for all" - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta "Sports training for all" - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti