Velika Gorica: Dan jednakih mogućnosti i Memorijal "Nikice Kasunića"

Dan jednakih mogućnosti organiziraju Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i Športsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon iz Velike Gorice

 

U subotu, 15. rujna, u Velikoj Gorici održava se Dan jednakih mogućnosti, u sklopu kojeg će se održati boćarski memorijal u sjećanje na nedavno preminulog goričkog sportaša s invaliditetom Nikicu Kasunića.

Dan jednakih mogućnosti organiziraju Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i Športsko društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon iz Velike Gorice, a cilj je promovirati sport osoba s invaliditetom.

Sve će se održavati na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica od 09:30 do 12:00 sati.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupit će Hrvatska ženska reprezentacija u sjedećoj odbojci i HOK Gorica, AKOSI Uspon, STKOI Uspon, JKOSI Fuji, STKOI Synergija iz Samobora, BKOSI "Marijan Dobrinčić" i BK OSI DDZ "Željko Klepač" - URIHO iz Zagreba te športska društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon i URIHO iz Zagreba.

Osim manifestacije Dana jednakih mogućnosti, u isto vrijeme na istom mjestu povodom početka Europskog tjedna mobilnosti 2018., održat će se manifestacija "Ekomobilni VG Građanin" u sklopu koje će u 10:30 sati biti start Biciklijade VG-ZG-VG.

Anita Blažinović