Projekt In-dive: Održana edukacija i demonstracija plivanja za osobe s invaliditetom

Edukaciju i demonstraciju plivanja za osobe s invaliditetom vodila je stručna trenerica Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, prof. Nives Krošnjar

 

Kako stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, isti je u četvrtak, 6. rujna 2018., održao edukaciju i demonstraciju plivanja za osobe s invaliditetom u sklopu projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive.

"Edukaciju i demonstraciju plivanja za osobe s invaliditetom vodila je stručna trenerica Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, prof. Nives Krošnjar, koja je zainteresiranim polaznicima tečaja za trenere i sportske asistente u sklopu projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive predstavila rad s osobama s invaliditetom u vodi te ukazala na njihove potrebe", objašnjeno je.

Ujedno je istaknuto: "Cilj projekta In-dive je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i fizičkim invaliditetom. Projekt se posebno usredotočuje na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje i dr."

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja – Italije, Portugala i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive je 71.180  €, a projekt je sufinanciran 79,38 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership. Točnije, sufinanciran je u iznosu 56.500 €, od čega proračun za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 12.983,00 €.

Klaudija Klanjčić