Otvoreno prvenstvo Poljske u paraboćanju: Hrvatski BC4 par osvojio zlato

"Uspjeli smo u našoj velikoj želji da savladamo gotovo sve ponajbolje parove svijeta. Konkurencija je doista bila opaka", kaže najbolji hrvatski paraboćar Davor Komar

 

U poljskom Poznaňu je u utorak završilo Otvoreno prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom trijumfom našeg para u BC4 kategoriji, u sastavu Davor Komar iz BKOSIŽ "Istrijana" iz Pule, njegova klupska kolegica Melisa Osmanović te zamjena Damir Juren iz BK OSI DDZ "Željko Klepač" – URIHO iz Zagreba.

Hrvatski par do zlata došao je uvjerljivim pobjedama nad parovima Njemačke s 5:2, Slovačke s 4:2, Ukrajine, nakon pripetavanja, s 3:2, da bi u borbi za zlato svladali Ruse, Ivana Frolova i Sergeja Safina, s 5:3.

Ponajbolji hrvatski paraboćar Davor Komar nije krio zadobvoljstvo po okončanju natjecanja u Poznaňu: "Uspjeli smo u našoj velikoj želji da savladamo gotovo sve ponajbolje parove svijeta. Konkurencija je doista bila opaka. Kada kažem da smo bili uvjerljivi protiv aktualnih paraolimpijskih i odnedavno svjetskih prvaka Slovaka, samo to je dovoljno. No, osim njih svi ostali naši konkurenti spadaju trenutno u prvih deset ponajboljih parova svijeta. Ostaje mi samo žal u pojedinačnoj konkurenciji gdje sam u četvrtfinalu izgubio od Slovaka Andrejčika s 1:4. Njega sam uzastopce pobjeđivao čak šest puta, ali u subotu Slovak je ipak bio bolji, tako da sam ove godine ostao bez odličja u pojedinačnoj konkurenciji".

Komar je u nastavku dodao: "Igrali smo protiv takvih suparnika gdje jednostavno nemaš pravo na pogrešku, jer samo nijanse odlučuju da li ćeš pobijediti ili ne. Svi oni potpuno profesionalno pristupaju paraboćanju i iza njih svakako stoji veliki trud i odricanje. Ovog puta smo odigrali na podlozi koja nam je u potpunosti odgovarala u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu prošlog mjeseca. Do kraja sezone očekuje nas, u prosincu, nastup na Svjetskom kupu u Dubaiju i tu valja doista trasirati naš odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. Ako u Dubaiju ostvarimo ovakav rezultat kao u Poljskoj, tada sam uvjeren 100% da smo udarili vizu za 17. Paraolimpijske igre", zaključio je Komar.

U pojedinačnoj konkurenciji valja još istaknuti nastup Marka Turkovića, člana BKOSI "Marijan Dobrinčić" iz Velike Gorice, koji je u kategoriji BC2 zaustavljen u četvrtfinalu.

Da podsjetimo, u Poznaňu se nadmetao 81 paraboćar iz 13 europskih zemalja, a hrvatske boje branilo je njih devet.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti