Projekt ST4ALL: U rujnu se provodi edukacija Halliwick koncepta

Edukaciju, koja uključuje i demonstraciju u bazenu, održavaju stručni treneri Halliwick koncepta. Polaznici edukacije na ovaj se način upoznaju s radom s osobama s invaliditetom u vodi

 

U sklopu projekta "Sports training for all" - ST4ALL Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke u rujnu 2018. provodi edukaciju Halliwick koncepta.

Halliwick koncept je pristup podučavanju svih ljudi, osobito onih s tjelesnim teškoćama i/ili teškoćama u učenju, da bi mogli sudjelovati u aktivnostima u vodi, kretati se samostalno i plivati.

Plivanje, kao terapeutsko sredstvo, ima važnu ulogu u poboljšanju i održavanju zdravlja.

Edukaciju, koja uključuje i demonstraciju u bazenu, održavaju stručni treneri Halliwick koncepta. Polaznici edukacije na ovaj se način upoznaju s radom s osobama s invaliditetom u vodi te dobivaju uvid u njihove potrebe.

S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj projekta "Sports training for all" - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice.

U Projektu "Sports training for all" - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta "Sports training for all" - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

In Portal

 

Povezane vijesti