PROJEKT ESFA: Nastavlja se i plivanje za osobe s invaliditetom

Partneri projekta uključuju sveučilišta i udruge te se smatraju najkompetentnijima za sudjelovanje u ovom projektu na temelju njihove stručnosti, kao i na iskustvu u suradnji u europskim projektima

 

Kako stoji u priopćenju Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, nastavlja se plivanje za osobe s invaliditetom u sklopu Projekta ESFA. Plivanje za mlade s invaliditetom provodi se svake srijede pod vodstvom stručne trenerice dr. sc. Ilone Koval Grubišić i prof. Nives Krošnjar.

Plivanje u sklopu Projekta ESFA započelo je u siječnju, a nakon ljetnih praznika nastavljeno je u listopadu ove godine. Prvi trening u ovom mjesecu održao se 3. listopada.

Napomenuto je da se Projekt "Equal Sport for All" (ESFA) bavi istraživanjem na temu sporta studenata s invaliditetom i studenata s problemom pretilosti.

- Istraživanje će se provoditi na grupama studenata na temelju njihova bavljenja različitim sportovima i provođenjem mjerenja. Cilj je izrada modela za studente s invaliditetom i pretile studente za bavljenje sportom, temeljenom na primjerima dobre prakse. Također, cilj je razviti i provoditi strategije i smjernice kako bi se osigurao jednak pristup pristupu i praksi sportskih aktivnosti različitih obrazovnih i sportskih ustanova – kažu iz saveza.

Na Projektu "Equal Sport for All" sudjeluju partneri iz šest zemalja: Grčke, Bugarske, Italije, Velike Britanije, Španjolske i Hrvatske iz devet institucija. Predstavnik iz Hrvatske je Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Partneri projekta uključuju sveučilišta i udruge te se smatraju najkompetentnijima za sudjelovanje u ovom projektu na temelju njihove stručnosti, kao i na iskustvu u suradnji u europskim projektima i prethodnim suradnjama te iza sebe imaju aktivne istraživačke suradnje.

Naznačeno je da proračun Projekta ESFA iznosi 468.723,40 eura, a isti je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus + Sport - Collaborative Partnership za 80 posto. Točnije, sufinanciran je u iznosu od 374.978,72 eura od čega proračun za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 30.000 eura.

Razdoblje prihvatljivosti troškova počinje 1. siječnja 2017. i završava 30. prosinca 2019. godine.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti