SLIJEPI SAMURAJ Mirsad Bećirović dobio Kukkiwon certifikat

Karlovčanin Mirsad Bećirović prva je i jedina slijepa osoba u svijetu kojoj je i službeno uručen Kukkiwon certifikat o položenom crnom pojasu 4. dan u taekwondou

 

Certifikat mu je osobno uručio grandmaster Miroslav Brežan 9. dan Kukkiwon, direktor Taekwodno Kluba Karlovac.

Mirsad je jedina osoba u svijetu čija su sva polaganja za crne pojaseve u taekwondou održana javno te na kojima je jednako kao i videće osobe pred cerificiranim Kukkiwon ispitivačima demonstrirao taekwondo tehnike, test snage, sparing, teaekwondo tehničke forme i tehnike samoobrane.

Mirsad Bećirović utemeljitelj je Udruge slijepih USKA i Sportsko Rekreativnog Centra Labrador, javnosti poznat kao slijepi samuraj, prvi hrvatski reprezentativac u judu za slijepe, jedina slijepa osoba nosioc crnog pojasa 4. dan u taekwondou, karate reprezentativac koji je predstavljao Hrvatsku na Svjetskom karate Prvenstvu u Parizu 2011. godine, osvajač prve hrvatske medalje u judu za slijepe u kategoriji B1 do 66 kilograma. Trostruki državni prvak u parapoomsama, taekwondo tehničkim formama i promotor borilačkog sporta te Grada Karlovca, Karlovačke Županije i Republike Hrvatske kroz svoje sportske uspjehe.

Mirsad je prva slijepa osoba u RH koja izvodi 15 taekwodno tehničkih formi i koja je izlazila na službena i javna polaganja za crni pojas pred hrvatskim i korejskim majstorima ove borilačke vještine, ujedno i prva slijepa osoba nositelj crnog pojasa u hapkidou.

Romija Radočaj Naglić

 

Povezane vijesti