VELIKA GORICA Održan 5. memorijalni turnir u spomen na boćara Marijana Dobrinčića

Ovaj turnir poslužio je i kao dobra priprema BC4 reprezentativcima, koji u petak lete za Dubai, gdje se od 15. do 21. prosinca održava zadnji ovosezonski turnir Svjetskog kupa

 

U subotu, 08. prosinca u Velikoj Gorici održan je memorijalni turnir u spomen na prvog velikogoričkog boćara Marijana Dobrinčića - Pajdu, a ujedno je to bila prilika i za prisjetiti se prerano preminulog BC3 reprezentativca Nikice Kasunića.

Na turniru su sudjelovali igračice i igrači iz BKCPO Zagreb, BK 'Dan' iz Slavonskog Broda, BK 'Nada' iz Požege, BK OSI 'Pulac' iz Rijeke, BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba, BKOSIŽ 'Istrijana' iz Pule te domaćeg BK OSI 'Marijan Dobrinčić', koji su se natjecali pojedinačno u BC1, BC2, BC4 kategorijama, dok se u otvorenoj kategoriji igralo u ekipama.

U BC1 kategoriji sudjeovalo je četvero igrača. Najbolji je, sa sve 3 pobjede, bio državni prvak Darko Francišković iz BK 'Dan', druga je bila njegova klupska kolegica, reprezentativka Dora Bašić, treći Dominik Ugarković iz BKCPO Zagreb, a četvrta Josipa Strgar iz BK OSI 'Marijan Dobrinčić'.

U BC2 kategoriji sudjelovalo je petero igrača, koji su također igralo svako sa svakim, a dogodilo se da su upravo u zadnjem kolu igrali dvojica prvoplasiranih na kraju, reprezentativci Marko Turković iz BK 'Marijan Dobrinčić' i Luka Wagner iz BK OSI 'Pulac'. U zaista sjajnoj utakmici na kraju je slavio sedamnaestogodišnji Luka s 4:2 (1:0, 1:1, 1:1, 1.0) osvojivši tako prvo mjesto bez poraza. Iza njega, s po dvije pobjede i 2 poraza smjestila su se 3 igrača - Marko Turković je, zbog najboljeg međusobnog skora, osvojio drugo mjesto, treći je bio Ivek Svibovec iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, dok je četvrti bio reprezentativac i državni prvak Kristijan Trampuž iz BK OSI 'Pulac'. Peta je na kraju bila još jedna mlada riječanka Dora Brnić.

U BC4 kategoriji igralo je osmero igrača, koji su bili podijeljeni u dvije grupe, a potom se igralo polufinale i finale. Medalje je međusobno podijelilo troje prvoplasiranih s prvenstva Hrvatske, no ovaj put malo drugačijim redoslijedom.

Sjajan dan imala je mlada reprezentativka Katarina Strunjak iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO, koja je naprije u prvoj utakmici u grupi pobijedila državnog prvaka i reprezentativca Davora Komara iz BKOSIŽ 'Istrijana', potom u polufinalu i njegovu klupsku i reprezentativnu kolegicu Melisu Osmanović, a potom u finalu, sjajnim preokretom, još jednom Davora Komara sa 6:5 (1:0, 0:3, 0:2, 5:0). U utakmici za treće mjesto Melysa Osmanović je s 8:1 (0:1, 1:0, 3:0, 4:0) pobijedila Silvanu Strunjak, revanširavši joj se tako za poraz u grupnoj fazi turnira.

U otvorenoj kategoriji sudjelovalo je 5 ekipa. Prvo mjesto uvjerljivo su osvojili državni prvaci iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO u sastavu Nikica Trbović, Saldin Đuhera i Srećko Marrtić. Drugo mjesto osvojila je ekipa BK 'Nada', a treće ekipa BKCPO Zagreb. Četrta je bila ekipa BK 'Dan', a peta ekipa BK OSI 'Marijan Dobrinčić'.

Ovaj turnir poslužio je i kao dobra priprema BC4 reprezentativcima, koji u petak lete za Dubai, gdje se od 15. do 21. prosinca održava zadnji ovosezonski turnir Svjetskog kupa - Fazza BISFed 2019 Dubai Boccia World Open, dok naše mlade igrače 15. prosinca u COO Dubrava u Zagrebu očekuje tradicionalni Božićni turnir.

Anita Blažinović

Izvor: Facebook stranica Hrvatskog saveza boćanja osoba sa invaliditetom

 

Povezane vijesti