DUBAI Davor Komar osvojio četvrto mjesto na Svjetskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom

U Dubajiu, za nove bodove svjetske rang liste koje će trasirati put na Paraolimpijske igre, bori se 107 igračica i igrača iz 23 zemlje

 

U utorak je u Dubaiju Davor Komar osvojio četvrto mjesto u pojedinačnoj konkurenciji Svjetskog kupa u boćanju za osobe s invaliditetom. Nakon što je suvereno pomeo konkurenciju u C grupi bez poraza s tri pobjede, u četvrtfinalnom meču Davor Komar je igrao protiv 18. igrača sa Svjetske rang liste Yuk Wing Leunga iz Hong Konga. U jednom izvrsnom i dramatičnom susretu punom rezultatskih preokreta, Davor je bio maestralan i ostvario tijesnu, ali zasluženu 4:3 pobjedu, javio je Hrvatski paraolimpjski odbor.

U polufinalu je igrao protiv izvrsne igračice iz Hong Konga Wai Yan Vivian Lau. U također neizvjesnom meču izgubio je od bolje i spretnije Lau s 5:3.

U meču za 3. mjesto Davor je odigrao loše i time olakšao suparniku iz Južne Koreje (11. igrač sa Svjetske rang liste). Hyeon Seok Seo dobio je meč s dominantnih 7:0. Davor nije uspio parirati i nije bio na vrhunskoj razini da dobije meč.

Danas, u četvrtak, na rasporedu su nadmetanja parova, a hrvatske boje brane Davor Komar i Melisa Osmanović te rezerva Damir Juren.

O jačini konkurencije u BC4 kategoriji, u kojoj će nastupiti i naš par, najbolje govori to što će na ovom turniru nastupiti sva četiri prvoplasirana para sa Svjetskog prvenstva održanog u kolovozu u Liverpoolu – svjetski prvak Slovačka, viceprvak Tajland, trećeplasirani Hong Kong i četvrtoplasirana Njemačka. Naš par, koji se, trenutno, na svjetskoj rang listi nalazi na 13. mjestu, igrat će u skupini B, u kojoj su još Slovačka, Tajland, Južna Koreja i Irak. U polufinale će se plasirati po dva najbolja para iz svake skupine.

U Dubajiu, za nove bodove svjetske rang liste koje će trasirati put na Paraolimpijske igre, bori se 107 igračica i igrača iz 23 zemlje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti