ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA VARAŽDINA Izbor najboljih sportaša s invaliditetom za 2018.

Za najboljeg sportaša konkuriraju Ivica-Bonino Hasan iz Športsko-ribolovnog kluba Varaždin, Dimitrije Kolarić iz Varaždinskog športskog saveza gluhih te Nikola Kosec iz Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Vidra


Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina organizira 56. izbor najboljih sportaša za 2018. godinu. Biraju se i najbolji sportaši s invaliditetom, a svečanost proglašenja bit će 11. veljače u varaždinskom kazalištu.
Za najboljeg sportaša konkuriraju Ivica-Bonino Hasan iz Športsko-ribolovnog kluba Varaždin, Dimitrije Kolarić iz Varaždinskog športskog saveza gluhih te Nikola Kosec iz Plivačkog kluba za osobe s invaliditetom Vidra, objavljeno je na mrežnoj stranici Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.
Hasan je pojedinačni pobjednik Lige osoba s invaliditetom, ekipni prvak i šesti pojedinačno sa Svjetskog prvenstva.
Kolarić je pojedinačni prvak Hrvatske u pikadu, treći u kuglanju tandem i peti u kuglanju sprint, a nastupio je i na Europskom prvenstvu za gluhe u bowlingu.
Kosec je osvojio 7 prvih mjesta na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu, 4 prva i treće mjesto na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Zadru, 3 prva mjesta na Regionalnom prvenstvu u Zagrebu, 5 prvih mjesta na Otvorenom regionalnom prvenstvu u Rijeci. Nastupao je za reprezentaciju na međunarodnim natjecanjima.
Za najbolju sportašicu kandidirane su Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih te Gabrica Žmuk iz Savez športskih klubova osoba s invaliditetom Grada Varaždina.
Puškadija je pobjednica Hrvatske lige u zračnoj pušci za gluhe te dvostruka viceprvakinja države u zračnoj i serijskoj pušci.
Žmuk je osvojila prvo mjesto u pikadu na sportsko-rekreativnim igrama državne razine u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
Najbolja muška ekipa bire se između Boćarskog kluba cerebralne i dječje paralize Varaždin, koji je bio drugi na Državnom i međunarodnom prvenstvu u boćanju za osobe s cerebralnom paralizom, te Pikado kluba Polet, najboljeg na Državnom prvenstvu za gluhe u elektroničkom pikadu.
Za 2017. godinu najbolji sportaš s invaliditetom je bio Karlo Rajković iz Plivačkog kluba Barok, sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, muška ekipa Kuglački klub gluhih Varaždin i ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom Varaždin.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti