PREKRASNA PRIČA Američki sportaš ulaže milijune kako bi razveselio mlade s invaliditetom

Vizija 'Noći sjaja' je voljeti ljude s invaliditetom, okupiti crkvu i naposljetku promijeniti svijet kroz oči osoba s invaliditetom, poručuje Tim Tebow


Više od 650 crkava diljem svijeta spremno je dočekati mlade i odrasle osobe s invaliditetom u nizu posebnih maturalnih svečanosti koje će se održati u jednoj noći ovog mjeseca.
Svaka od manifestacija imat će crveni tepih s 'prijateljskim paparazzima', štandove za frizure i šminku, laštenje cipela, vožnju limuzinom, karaoke, večeru i plesni podij. Svi nazočni bit će okrunjeni kraljem ili kraljicom maturalne večeri.
Događaji, za koje organizatori kažu da će privući više od 100.000 osoba s invaliditetom, dio su godišnje 'Noći sjaja' (Night to Shine, op. a.) Zaklade Tim Tebow. Maturalne večeri će se održati u petak i otvorene su za osobes invaliditetom starije od 14 godina.
'Noć sjaja' nastala je 2015. godine, kada je održano 45 maturalnih večeri u 26 američkih država te u Ugandi i Keniji.
- Ne radi se samo o meni, niti o našoj zakladi, nego o svih 45 crkava i volontera u 26 država i tri zemlje, koji se okupljaju kako bi pokazali ljubav i učinili razliku za više od 7.000 života - rekao je tada Tim Tebow, bivši vođa navale u američkom nogometu i aktivni bejzbolaš koji stoji iza zaklade i ovog događaja.
- Zajednica osoba s invaliditetom zasjat će ove noći.
Kako javlja Disability Scoop, ove godine planirane su maturalne večeri u svim državama SAD-a i 23 zemlje.
- Vizija 'Noći sjaja' je voljeti ljude s invaliditetom, okupiti crkvu i naposljetku promijeniti svijet kroz oči ljudi s invaliditetom - poručuje Tim Tebow.
Zaklada Tim Tebow priopćila je kako će ove godine potrošiti više od dva milijuna dolara kako bi pomogla crkvama da organiziraju maturalne večeri.
Damir Fatušić