ABA EDUKACIJA Radionice 'Komunikacija djece s autizmom'

Teškoće u komunikaciji koje imaju djeca s autizmom utječu na sva područja ljudskog razvoja te je ključno što ranije utjecati na komunikacijski razvoj djeteta, ističu organizatori

 

ABA Edukacija Hrvatska organizira dvije radionice pod nazivom 'Komunikacija djece s autizmom', 11. veljače u 17.30 sati, u Osnovnoj školi Nad lipom, Zagreb.

Komunikacija igra važnu ulogu u ljudskom razvoju – ističu organizatori.
- Ona predstavlja temelj za učenje složenijih vještina te služi građenju kvalitetnih odnosa s drugim ljudima. Komunikacija služi zadovoljenju vlastitih potreba utjecanjem na okolinu, razumijevanju okoline i razvoju socijalno prihvatljivih oblika ponašanja. Teškoće u komunikaciji koje imaju djeca s autizmom utječu na sva navedena područja ljudskog razvoja te je ključno što ranije utjecati na komunikacijski razvoj djeteta.
Komunikaciji će se posvetiti kroz dvije radionice.
Na prvoj radionici predavači će se baviti pažljivim promatranjem karakteristika komunikacije djece s autizmom kako bi roditelji mogli odrediti djetetove trenutne komunikacijske sposobnosti te jake i slabe strane djetetove komunikacije.
Određivanje i razumijevanje karakteristika djetetove komunikacije predstavljaju polazišnu točku za planiranje funkcionalnih ciljeva koji će djetetu omogućiti bolju povezanost sa okolinom u kojoj živi i učenje u njoj.
Na drugoj radionici predavači će se baviti načinima poticanja komunikacije djece s autizmom. Predstavit će funkcije komunikacije prema bihevioralnom pristupu. Opisat će različite strategije za uvježbavanje komunikacijskih vještina. Sadržaji radionica će se prezentirati kroz predavanja, primjere iz prakse i praktične vježbe roditelja.
Božica Ravlić

 

Povezane vijesti