LIGA PRVAKA Tko su favoriti među četvrtfinalistima?

Iz trenerske pozicije gledano, Manchester City je jedini klub čiji trener Guardiola zna kako je to osvojiti Ligu prvaka, dok su Klopp i Allegri dovodili svoje momčadi do finala u prethodnim sezonama, ali nikada nisu otišli do kraja

 

Od jučer znamo imena svih četvrtfinalista ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, a sutra ćemo doznati i tko će s kim igrati u ovoj fazi natjecanja. U svibnju ćemo dobiti nasljednika madridskog Reala na poziciji najboljeg europskog kluba, a predvidjeti tko će od ovih osam klubova taj uspjeh ostvariti uistinu je teško.

Ipak, pogledamo li imena klubova koji će se naći u ždrijebu četvrtfinala, moguće ih je podijeliti u dvije skupine - u prvoj su Barcelona, Juventus, Liverpool i Manchester City, koji s pravom pretendiraju na europski naslov, a u drugoj Ajax, Tottenham, Porto i Manchester United, koji su već napravili i više od očekivanja te nastavak europske sezone očekuju rasterećeni, ali svakako ne bez ambicija.

Najuvjerljiviji su u četvrtfinalu bile momčadi Barcelone i Manchester Citya, no treba priznati i kako su upravo ove dvije momčadi imale najlakše protivnike, pa ne treba suditi samo na osnovu tih rezultata. No, ove dvije momčadi svakako jesu favoriti u nastavku. Tako isto online portal www.sportskokladenje24.com piše, bez obzira na to koga će dobiti za protivnika. Juventusu je jedna dobra predstava protiv madridskog Atletica bila dovoljna za prolaz dalje, ali za nešto više u sljedećoj fazi morat će na takav način odigrati obje utakmice.

Liverpool je sinoćnjom pobjedom u Munchenu pokazao kako je mini kriza u napadačkom dijelu igre iza njih. I za njih je, kao i za Manchester City, dodatni teret utrka za naslov prvaka u domaćem prvenstvu, dok su Barcelona i Juventus domaće naslove praktički osigurali i sada se mogu u potpunosti koncentrirati na Ligu prvaka.

Treba svakako napomenuti kako ni momčadi iz spomenute druge skupine nisu bez izgleda za osvajanje naslova, posebno ukoliko sutrašnji ždrijeb neke od njih spoji u međusobne dvoboje. Ajax i Porto u domaćim su prvenstvima u utrci za naslov prvaka i to će im biti dodatni uteg, kakvog nemaju Manchester City i Tottenham, ali ove dvije momčadi zato su u žestokoj borbi za mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka.

Iz trenerske pozicije gledano, Manchester City je jedini klub čiji trener Guardiola zna kako je to osvojiti Ligu prvaka, dok su Klopp i Allegri dovodili svoje momčadi do finala u prethodnim sezonama, ali nikada nisu otišli do kraja. Ostali treneri za sada su bez velikih rezultata na europskom planu, pa i oni svakako imaju dodatni motiv za dokazivanje, kao i njihovi nogometaši. Autsajdera u ovoj fazi natjecanja više nema, pa će zasigurno svaka od preostalih trinaest utakmica biti izuzetno zanimljiva.

 

 

Povezane vijesti