ZAGREB Dva srebra za hrvatsku reprezentaciju na Europskom kupu u boćanju za osobe s invaliditetom

Osvojili smo dvije medalje, dva srebra i sigurno moramo biti zadovoljni. Igra cijele reprezentacije ulijeva vjeru u budućnost hrvatskog boćanja za osobe s invaliditetom, rekao je izbornik Tomislav Bunjevac

 

Europski kup u boćanju za osobe s invaliditetom - BISFed 2019 Zagreb Boccia Regional Open završen je natjecanjem timova i parova. Hrvatska je, kao i u pojedinačnom dijelu natjecanja, imala predstavnike u svim kategorijama, a najbolji rezultat ostvarili su Davor Komar, Melisa Osmanović i Katarina Strunjak osvojivšio srebro u natjecanju parova BC4.

U uvodnoj utakmici grupne faze ostvarili su uvjerljivu pobjedu protiv Turske sa 8-3. U drugoj utakmici iznenađujuće su poraženi od Azerbajdžana sa 6-7, ali su pobjedom protiv Mađarske u trećoj utakmici sa  6-1 ipak izborili su polufinale, a u borbi za finale porazili su Grčku sa 8-0.

U finalu su nas čekali Slovaci, aktualni svjetski prvaci i paraolimpijski pobjednici u sastavu Samuel Andrejčik, Michaela Balcova i Martinm Streharsky. Naš ponajbolji par ovog puta jednostavno nije mogao parirati Slovacima i uvjerljivo je izgubio sa 0-9.

- Nije tako loše završilo iako smo u finalu izgubili. Svaka medalja nam je važna, pa tako i ovo srebro. Iako je rezultat doista bio uvjerljiv, ali kada se igra na sve ili ništa jednostavno smo izgubili trenutno od boljih - kazao je Davor Komar dodavši: - Do kraja ove godine očekuje nas čitav niz natjecanja i vjerujem da ćemo ostvariti svoj san odlaska na Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Naš BC1/BC2 tim, u sastavu Dora Bašić, Martin Frković, Kristijan Trampuž, Marko Turković i Luka Wagner igrao je u vrlo jakoj skupini B, u kojoj su bile ekipe Velike Britanije, Španjolske te Turske. Unatoč vrlo dobroj igri, naš tim poražen je najprije od Španjolske, a potom i od Velike Britanije predvođene aktualnim svjetskim i europskim prvakom te paraolimpijskim pobjednikom Davidom Smithom, no na kraju su ubilježili pobjedu protiv Turske te natjecanje završili na petom mjestu.

BC3 par u sastavu Marko Arambašić, Draško Bartolić i Danijela Mataija natjecanje je završili na šestom mjestu. U uvodnoj utakmici poraženi su od švedskog para, predvođenog pobjednicom pojedinačnog dijela turnira Marijom Bjurström. Nakon toga ubilježili su pobjedu protiv para iz Njemačke, a u trećoj utakmici izgubili od Češke.

Hrvatska je na kraju osvojila dva srebra. Prvu medalju je osvojio Martin Frković koji je u BC1 kategoriji osvojio drugo mjesto izgubivši u finalu od Francuza Ivannha Mitoryja sa 3-4.

- Osvojili smo dvije medalje, dva srebra i sigurno moramo biti zadovoljni. Igra cijele reprezentacije ulijeva vjeru u budućnost hrvatskog boćanja za osobe s invaliditetom. Pred svim reprezentativcima je doista bogata sezona od svjetskih i regionalnih kupova, Europskog prvenstva u Sevilli do Igara mladih u Finskoj, tako da će mnogi imati prigodu da se dokažu - zaključio je izbornik Tomislav Bunjevac.

Hina

 

Povezane vijesti