I BILO SRCE JE ČLAN HAJDUKA Članovima Udruge Srce i Udruge za sindrom Down 21 dodijeljene članske iskaznice Hajduka

Hajduk ovim primjerom motivira i ostale da obrate pažnju na potrebe ljudi, posebno onih kojima je podrška i pažnja najpotrebnija, izjavila je Blanka Sunara iz Odjela za članstvo

 

U sklopu akcije 'I bilo srce je član Hajduka' prošli su tjedan dodijeljene članske iskaznice Hajduka članovima Udruge Srce. Uz članske iskaznice članovi su dobili i prigodne poklone, koje su im uručili igrači Hajduka Mijo Caktaš i Tomislav Duka.

– Zahvaljujući brojnim donacijama članova Hajduka akcija je uspjela u hajdučku obitelj uključiti korisnike niza udruga i ustanova. Ova i slične akcije značajno doprinose potvrdi identiteta Hajduka kao kluba snažno vezanog uz svoju zajednicu. Ovim primjerom motivira i ostale da obrate pažnju na potrebe ljudi, posebno onih kojima je podrška i pažnja najpotrebnija – izjavila je Blanka Sunara iz Odjela za članstvo.

Nakon dodjele članskih iskaznica štićenici udruge Srce izveli su niz hajdučkih pjesama, a svečanost je protekla u sjajnom ozračju uz puno smijeha i pjesme.

 

– Hajduk je dio zajednice i uvijek mora biti blizu ljudima jer baš se u ljudima krije njegova veličina. Upravo zato ovo je za nas mnogo više od fakultetskog projekta i uvijek ćemo ga se rado sjećati – istaknuli su studenti Ekonomskog fakulteta.

Nakon Udruge Srce, Hajdukovci su istoga dana posjetili Udrugu za sindrom Down 21 čijim su članovima također dodijeljene članske iskaznice Hajduka.

Veselo društvo na splitskom Sućidru posjetili su vratar Josip Posavec i stoper Božo Mikulić koji su članovima udruge dodijelili članske iskaznice Kluba i brojne druge poklone.

Akcija 'I bilo srce je član Hajduka' rezultat je zajedničkog rada studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu, HNK Hajduk Split, Hajduka i Bilog srca. Akcija se provodi u sklopu EU projekta 'Hajdučkom suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja', uz sudjelovanje Ekonomskog fakulteta u Splitu. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović