UDRUGA POGLED Sedmi dobrotvorni teniski turnir 'Daj As za Autizam'

Udruga za autizam Pogled nastoji pomoći djeci, roditeljima i obiteljima koji se suočavaju s tako teškim razvojnim poremećajem, organizirajući savjetovanja i podršku za roditelje i obitelji

 

Udruga za autizam Pogled poziva na sedmi dobrotvorni teniski turnir 'Daj As za Autizam' u subotu 1. lipnja 2019. s početkom u 13 sati na teniskim terenima Teniski klub Franjo Punčec u Čakovcu. 

- Zaigrajmo opet tenis za naše male i velike članove, djecu Udruge Pogled. Igraju se muški, ženski i mješoviti parovi. Sve sudionike i goste čeka prigodni domjenak - roštilj uz fine salate i kolače. Oni najbolji dobit će prave medalje. Dođite i podržite nas - kažu organizatori.

Udruga za autizam Pogled nastoji pomoći djeci, roditeljima i obiteljima koji se suočavaju s tako teškim razvojnim poremećajem, organizirajući savjetovanja i podršku za roditelje i obitelji, bilo kroz predavanja i edukacije, savjetovanja ili informiranje (elektronskim putem, društvenim mrežama, telefonski, organiziranim druženjima u prostorijama udruge te, po potrebi, kućnim posjetima).

Također daje osnovne smjernice obiteljima kako da ostvare svoja medicinska i socijalna prava i pomaže im u tome, osigurava djeci bez dijagnoze besplatan prvi pregled te stručno vođenje u suradnji s privatnom defektološkom praksom 'Angerona', te im sugerira i predlaže dokazane stručnjake na području autizma.

Udruga organizira besplatne radionice (senzoričke, motoričke, kreativne), sportsko rekreativni i socijalizacijski program rada prilagođen djeci s poremećajem iz spektra autizma u Gimnastičkom centru Aton, školu plivanja te kupanje za djecu s autizmom, uključujući i njihovu pratnju, koju polazi više od 90 djece.

Pomaže i posreduje u uključivanju u ranointervencijske programe (ANGERONA, MURID, VURID).

Članovi rukovodstva su roditelji. Udruga se financira manjim dijelom iz članarina koje su simbolične (200 kuna godišnje), aplicirajući na natječaje u RH i iz EU fondova, od organizacije kulturnih i sportskih događaja, donacija građana, poslovnog i privatnog sektora te od donacija/dotacija JL i RS.

Općina Nedelišće partner je udruzi Pogled i pravi oslonac od samog osnivanja udruge. Udruga je ostvarila dobre međusektorske veze i suradnju sa školama, vrtićima, HZZ, COO, Centrima za socijalnu skrb, bolnicama, jedinicama lokalnih i regionalnih uprava i samouprava, privatnim i poslovnim sektorom te ostalim srodnim udrugama.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti