ŽETVA MEDALJA Dominacija hrvatskih parastolnotenisačica na Otvorenom prvenstvu Poljske

Na Otvorenom parastolnoteniskom prvenstvu Poljske u Wladislawovou u pojedinačnoj konkurenciji Anđela Mužinić je osvojila zlato, Mirjana Lučić srebro, a Helena Dretar Karić broncu

 

Anđela Mužinić u kategoriji 3 žene osvojila je zlatnu medalju u finalu savladavši Slovakinju Alenu Kanovu s 3:0. Helena Dretar Karić također u kategoriji 3 osvojila je broncu izgubivši u polufinalu od kolegice iz reprezentacije Anđele Mužinić 0:3.

- U Wladislawovou je ipak slabija konkurencija od onog nedavnog natjecanja u slovenskom Laškom. No raduje me da sam potvrdila kontuitet dobrih igara i što sam u finalu savladala sedmu igračicu na svijetu. No, kako se već dugo nisam susretala s Alenom Kanovom, raduje me pobjeda nad njom. Što se tiče meča s mojom partnericom iz reprezentacije Helenom Dretar Karić, mogu reči da su ovi mečevi ispunjeni posebnim nabojem i da često tada obje nešto lošije odigramo od očekivanja. U nastavku me očekuje ekipno nadmetanje, gdje sam sigurna da ćemo ja i Helena doći do zlata. U nastavku ove predparaolimpijske godine me očekuju još pripreme u Italiji, Zagrebu, potom tri tjedna aktivnog odmora te nastavak priprema u Španjolskoj i Sloveniji, da bi sezonu završili na Europskom prvenstvu u Švedskoj - izjavila je paraolimpijka Anđela Mužinić, nakon što je trijumfirala u pojedinačnoj konkurenciji.

Mirjana Lučić je u kategoriji 10 žene osvojila srebrenu medalju izgubivši u finalu od Turkinje Demir Merve s 3:1.

Muški dio reprezentacije je ostao bez medalja. U kategoriji 4 Tomislav Špalj je prošao grupu te u nastavku natjecanja izgubio od Kineza s Tajpeha Lin Wen-hsin s 3:1, a u kategoriji 7 Pavao Jozić nije prošao grupu.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti