MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Održan 20. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom

Cilj je da svatko od nas istakne svoje natjecateljske sposobnosti u pojedinim disciplinama i tako osnaži samoga sebe, rekla je predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović

 

20. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske okupio je više od 200 sudionika.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije već tradicionalno organizira Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom koji okuplja petnaestak udruga iz cijele Hrvatske. Ovogodišnji jubilarni 20. festival održan je u subotu, 1. lipnja 2019. godine u Prelogu, gdje se natjecalo više od 200 sudionika, a odazvali su se i gosti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

- Okupili smo se da se zajedno družimo, natječemo, razmijenimo iskustva, čujemo što se dobro i kvalitetno radi u raznim dijelovima Hrvatske. Cilj je da svatko od nas istakne svoje natjecateljske sposobnosti u pojedinim disciplinama i tako osnaži samoga sebe - rekla je predsjednica Društva Miljenka Radović na svečanom otvorenju festivala kojem su nazočili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Murskog Središća Dražen Srpak i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania. Pjevački zbor Grada Preloga glazbenim programom obogatio je otvorenje nakon kojeg je slijedio najzanimljiviji dio, samo natjecanje.

Zamjenik župana Josip Grivec zahvalio je i čestitao članovima Društva na ustrajnosti i trudu što već dvadeset godina organiziraju Festival.

- Siguran sam da nakon svakog susreta ponesete lijepe uspomene i dobro iskustvo te želimo da se Međimurje pamti upravo po sretnim trenucima, ali i po tome što smo sredina koja je tolerantna i koja radi na dobrobit svakog svojeg člana zajednice. Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije udruga je koja je po svom radu, kvalitetnim projektima i programima prepoznatljiva na području Međimurja, a zahvaljujući svojem pristupu rješavanju problema i potreba osoba s invaliditetom, primjer su svima nama - dodao je zamjenik Grivec.

Članovi Društva trude se svake godine unaprijediti kvalitetu festivala te je ove godine nabavljena nova sportska oprema za natjecanje osoba s invaliditetom u vrijednosti od 50 tisuća kuna zahvaljujući sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Rad na jačanju psihičkih i fizičkih kapaciteta važan je dio aktivnosti i usluga koje Društvo pruža svojim članovima. Sudionici su se natjecali u osam disciplina - viseća kuglana, pikado, šah, belot, bacanje loptice u koš, gađanje koluta, utrka u kolicima i stolni tenis.

Anita Blažinović