VARAŽDINSKA VIDRA Sabina Kušter briljirala na međunarodnom mitingu u plivanju za osobe s invaliditetom

Varaždinska Vidra Sabina Kušter plivala je 4 discipline; 50 metara leđno, 50 metara slobodno, 100 metara leđno i, kao članica hrvatske štafete, 4x50 metara

 

U Brestenici pri Krškom u Sloveniji, u organizaciji ŠD Plavalček, u subotu 1. lipnja 2019. održan je 6. Međunarodni plivački mitingu u plivanju za osobe s invaliditetom. Sudjelovalo je 75 plivača iz dvanaest klubova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Kao predstavnici Hrvatske nastupili su PK Zadar iz Zadra, PK Cibalia iz Vinkovaca, PK Marsonija iz Slavonskog Broda, Delfin iz Osijeka, PK Natator iz Zagreba i PK Vidra iz Varaždina.

Varaždinska Vidra Sabina Kušter plivala je 4 discipline; 50 metara leđno, 50 metara slobodno, 100 metara leđno i, kao članica hrvatske štafete, 4x50 metara. Opravdala je poziv da pliva za reprezentaciju osvojivši u svim apsolutnim kategorijama medalju - na 50 metara leđno broncu, na 100 metara leđno srebro te u sastavu hrvatske štafete s plivačima Josipom Starčićem, Jurom Hanžekom i Vitom Jeričevićem iz PK Natator iz Zagreba srebro.

- Vođa puta hrvatskog tima bio je stručni suradnik Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom i trener PK Natatora iz Zagreba Ivan Perzel, profesor kineziologije - kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin.

- Čestitamo organizatorima te predsjednici ŠD Plavalček Tatjani Lapuh na odličnoj organizaciji i realizaciji natjecanja, Sabini Kušter, svim natjecateljima i trenerima, Ivanu Perzelu, Marini Zulumović  i Snježani Benkotić na uspjehu.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti