VINKOVCI Održana konferencija uvodne kampanje za projekt 'Volim rukomet'

Svi koji su uključeni u projekt imaju besplatne treninge, a svaki polaznik dobit će majicu, komplet dresova i loptu. Također, za potrebe projekta dobit ćemo kombi vozilo koje će ostati trajno vlasništvo kluba, kažu iz RK Spačva

 

Rukometni klub Spačva Vinkovci je prošlog tjedna je u Velikoj gradskoj vijećnici upriličio uvodnu kampanju za projekt 'Volim rukomet. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda je 741.227,75 kuna.

Ovom uvodnom kampanjom su upoznali javnost o dosadašnjem tijeku projekta i svemu onome što će se događati u budućnosti. Cilj je bio 40 sudionika tijekom dvije godine, ali zanimanje je bilo doista veliko pa su premašili taj broj i imaju 48 sudionika u okviru projekta 'Volim rukomet', a također su zastupljene i sve dobne skupine. Ovim projektom svijet rukometa otvoren je onima koji su željeli baviti se ovim sportom, a možda to nisu mogli.

Ima djece i mladih koji ne mogu plaćati članarine iako su to, možemo reći, simbolični iznosi, a ovako smo pružili jednaku priliku svima. Svi koji su uključeni u projekt imaju besplatne treninge tijekom provedbe projekta, a svaki polaznik dobit će majicu, komplet dresova i loptu. Također, za potrebe projekta dobit ćemo kombi vozilo, koje će ostati trajno vlasništvo kluba - istaknuo je Mečić.

Na samoj konferenciji uvodne kampanje projekta 'Volim rukomet' sudjelovalo je preko 100 osoba, što je pokazatelj da je sam projekt pun pogodak. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj 'Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport'. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna.

Iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna. Projekt uvelike pridonosi ostvarenju ciljeva Strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti u RH u kojoj se navodi kako se trebaju osigurati uvjeti za uspješnu borbu protiv siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenje nejednakosti u društvu, gdje je jasna poveznica s ovim projektom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti