NJEMAČKA Na Europskom prvenstvu u atletici za gluhe Hrvatsku predstavlja Laura Štefanac

Trener Andrej Hanjšek i ja smo napravili dobre treninge i pripreme za ovo Europsko atletsko seniorsko prvenstvo gluhih. Želja nam je postići što bolji rezultat, točnije osvojiti medalju, kazala je Laura

 

Deseto Europsko prvenstvo u atletici za gluhe održava se u njemačkom Bochumu od nedjelje 21. pa sve do 28. srpnja, a Hrvatsku predstavlja naša mlada i uspješna natjecateljica, Laura Štefanac.

Laura će na Europskom prvenstvu za gluhe nastupiti u dvije discipline. Natjecanje otvara danas bacanjem diska, a završava bacanjem koplja 27. srpnja. Iza sebe ima brojne uspjehe, još od juniorskih dana, pa su od nje velika očekivanja.

- Trener Andrej Hanjšek i ja smo napravili dobre treninge i pripreme za ovo Europsko atletsko seniorsko prvenstvo gluhih. Želja nam je postići što bolji rezultat, točnije osvojiti medalju. Velika su to očekivanja, međutim 2015. sam osvojila broncu, a na Olimpijskim igrama gluhih zlato, tako da je medalja realan cilj koji možemo ostvariti. Još jedan cilj koji smo si zadali je i rušenje svjetskog rekorda u bacanju koplja. Vjerujem u sebe, puno smo radili, spremna sam i jedva čekam natjecanje - rekla je atletičarka Laura Štefanac za portal Zagreb.info.

Laura je mlada osoba s izraženim radnim navikama i velikim ciljevima. Rođena je potpuno gluha, a 2001. godine ugrađena joj je umjetna pužnica. To nisu za nju bile prepreke, već izazovi s kojima raste svakim danom. Članica je Atletskog kluba Kvarner-Rijeka, trenira i živi u Celju te je upravo završila prvu godinu stručnog studija 'Menadžmenta športa i športskih djelatnosti' na sveučilištu Libertas, a najveći uspjeh i povijesno postignuće joj je zlatna medalja s Olimpijskih igara za gluhe.

Anita Blažinović