VARAŽDINSKA ŽUPANIJA U tijeku prijave za 'Opaku utrku' na kojoj svaki trkač mora popiti dvije litre gemišta

Nije to bilo kakva utrka, stoga potencijalni natjecatelji moraju jako dobro razmisliti prije nego što se prijave, a važno je i da znaju da nastupaju na vlastitu odgovornost

 

Organizatori popularne Cross-lige Čevo i ove godine organiziraju 'Opaku utrku', koja će se održati u subotu, 17. kolovoza 2019., u 15 sati. Trči se od ugostiteljskog objekta City u Završju Podbelskom, naselju koje se nalazi na području Grada Novog Marofa u Varaždinskoj županiji, pa do križa na vrhu Čeva – objavljeno je na www.zagorje-international.hr.

- No, nije to bilo kakva utrka, stoga potencijalni natjecatelji moraju jako dobro razmisliti prije nego što se prijave, a važno je i da znaju da nastupaju na vlastitu odgovornost. Naime, svaki natjecatelj od starta do cilja mora popiti dvije litre gemišta, na svakoj od četiriju stanica po pola litre. Prvih pola litre ispija se već na startu, zatim na prvoj stanici nakon oko 1110 metara, na 2200 metara i zadnjih pola litre na cilju. Mjerenje vremena zaustavlja se tek kad se na cilju popije zadnja kap, a okrepna stanica se napušta tek kad se popije ukupna količina od pola litre. Kotizacija za utrku iznosi 140 kuna. Svi natjecatelji u startnom paketu dobivaju zakusku na cilju, dry-fit majicu s logom utrke, personalizirani startni broj i, po prvi puta ove godine, jedinstvenu unikatnu medalju – pojašnjeno je.

Prijave su ograničene na 120 natjecatelja, a kotizacija se plaća preko internetske stranice Stotinka.hr, do 10. kolovoza.

Organizatori najavljuju i da nakon proglašenja pobjednika slijedi opako 'drugo poluvrijeme'.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti