OSIJEK Na Svjetskom kupu u streljaštvu za osobe s invaliditetom strijelci su se prvi put natjecali u svim disciplinama

U Osijeku je nastupilo čak 500 strijelaca iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da su na njemu natjecatelji skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu, koje će se održati u listopadu ove godine

 

Grad Osijek odlično je odradio još jedno domaćinstvo velikog sportskog natjecanja. Ovoga puta riječ je o IPC Svjetskom kupu za osobe s invaliditetom. Organizator natjecanja je Građansko streljačko društvo 'Osijek 1784' koje iza sebe ima organizaciju već četiri europska prvenstva te dva svjetska kupa za osobe s invaliditetom.

Natjecanje se održavalo na streljani Pampas (MK oružje i para trap) kao i u dvorani Gradski Vrt (zračno oružje). Organizacija Prvenstva u Osijeku je posebna po tome što se prvi put održalo natjecanje za strijelce u svim disciplinama za osobe s invaliditetom – u zračnom i malokalibarskom oružju (puška/pištolj), para trapu te posebnom natjecanju za osobe s oštećenjem vida.

Na Svjetskom kupu u Osijeku nastupalo je čak 500 natjecatelja iz 50 zemalja svijeta, a natjecanje ima posebnu važnost budući da su na njemu natjecatelji skupili bodove za plasman na Svjetsko prvenstvu u Sydneyu koje će se održati u listopadu ove godine.

 

Prvi natjecateljski dan bio je u četvrtak, 25. srpnja,  turnir je  zatvoren u utorak 30. srpnja dodjelom medalja u kategorijama mješoviti timovi puška 10 metara i mješoviti timovi 10 metara pištolj.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš uručila je medalje u osam kategorija. Riječ je o pobjednicima mješovitog natjecanja puškom na 50 metara pojedinačno i ekipno, zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno muškarci i zračni pištolj na 10 metara pojedinačno i ekipno žene.

Grad Osijek je ponovno pružio financijsku i organizacijsku pomoć u organizaciji, a nastavit će je pružati i dalje s ciljem razvoja Osijeka kao atraktivnog sportskog odredišta i grada punog talentiranih sportaša, poznatog po odličnom domaćinstvu i gostoljubivosti.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti