ZAGREB Više od 1300 studenata na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima

Natjecatelji dolaze sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini

 

Više od 1300 natjecatelja sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja Europe nastupit će na Europskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima koje će se od 31. srpnja do 3. kolovoza održati u glavnom gradu Hrvatske.

Na prvom izdanju ovog događaja, koji objedinjuje prvenstva u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, u konkurenciji reprezentativaca sveučilišta 'Starog kontinenta', 1300 sudionika će se nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu.

Natjecatelji dolaze sa 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini. Organizatori događaja su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih federacija u ovim sportovima.

Studenti-sportaši bit će smješteni u Studentskom naselju Stjepan Radić, koji ovih dana ponovno preuzima ulogu 'sportskog sela'.

Natjecanja započinju u četvrtak, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i Dom odbojke 'Bojan Stranić', gdje će se osim natjecanja u karateu, 31. srpnja od 20:30h održati i svečana ceremonija otvorenja prvenstva. 

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno veleučilište Zagreb.

Hina