Tužna vijest: Poginuo mladi igrač Šahtara Maicon Pereira de Olivier

"Ovo je tragičan trenutak za sve kojima je Šahtar u srcu. Svi treninzi su otkazani. U ovoj vrlo teškoj situaciji moramo se skupiti i pokušati prebroditi ovu tragediju. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo Maiconovoj obitelji. U velikoj smo tuzi i boli", stoji u priopćenju kapetana Šahtara i hrvatske reprezentacije Darija Srne

Ukrajinski nogometni klub Šahtar Donjeck pogodila je tužna vijest: u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov dvadesetpetogodišnji igrač Maicon Pereira de Olivier.

U priopćenju kojeg je ukrajinski klub podijelio na svojim službenim internet stranicama stoji: "Šahtar s velikim žaljenjem javlja da je 8. veljače tragično završio život Maicona Pereire de Oliveire. Poginuo je u prometnoj nesreći u Donjecku. Bio je talentiran nogometaš, otvoren i prijateljski raspoložen prema svima. Maicon je volio život i na njega je uvijek gledao pozitivno. Tragedija nam je uzela predivnu osobu. Maicon je imao tek 25 godina i ovo su jako teški trenuci za sve nas. Šahtar izražava iskrenu i duboku sućut Maiconovoj obitelji i prijateljima. Neka počiva u miru...“.
Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna također je putem klupske stranice izjavio koliko je ekipa shrvana bolom zbog pogibije njihovog suigrača. Evo što je Srna napisao: "Ujutro nas je okupio trener i priopćio groznu vijest o Maiconu. Svi igrači i treneri su u šoku. Nemam riječi... Izgubili smo jako dobrog momka, prijatelja, kolegu... Ovo je tragičan trenutak za sve kojima je Šahtar u srcu. Svi treninzi su otkazani. U ovoj vrlo teškoj situaciji moramo se skupiti i pokušati prebroditi ovu tragediju. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo Maiconovoj obitelji. U velikoj smo tuzi i boli".
Nema sumnje kako je to veliki gubitak za ekipu trenera Mirce Lucescua.

M. D.