Osam slijepih biciklista s gradonačelnikom Bandićem sudjelovat će na Večernjakovoj biciklijadi

 

U nedjelju 8. lipnja, točno u podne s južnog parkirališta maksimirskog stadiona, kreće 32. Večernjakova biciklijada.

Poebnost ovogodišnje biciklijade je sudjelovanje 8 slijepih vozača udruge HUPRT u društvu zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Sandre Švaljek i načelnice Odjela za osobe s invaliditetom Marije Mustač. Očekuje se da će se, kao i prošle godine, biciklijadi priključiti prvi čovjek Zagreba Milan Bandić.

Cilj akcije je uključivanje osoba s invaliditetom u svakodnevan život zajednice na čemu udruga HUPRT neumorno radi već 32 godine.

Udruga HUPRT imat će skupinu od 22 vozača od kojih je 8 slijepih, a 4 će doputovati čak iz Pule.

Startni brojevi preuzimaju se u Maksimiru, 20 najbržih koji nemaju vlastiti bicikl mogu se javiti na plavi Nextbike info pult i s osobnom iskaznicom preuzeti u besplatan najam bicikl koji vraćaju na cilju biciklijade.

Na cilju sve sudionike i posjetitelje na Velikom jarunskom jezeru očekuje bogat zabavni program. Birat će se najoriginalniji bicikl i najstariji biciklist, održat će se brojne radionice, možete se okušati u u penjanju po umjetnoj stijeni, ali i uključiti se u Max korner. U glazbenom dijelu programa, koji će potrajati do kasnih večernjih sati, nastupaju Psihomodo pop, Slavonia band, Sinovi ravnice, klapa Kampanel, Neda Ukraden, te pet DJ-a.

Podržite izjednačavanje mogućnosti i budite dijelom nesvakidašnjeg prizora: osam slijepih biciklista među stotinama onih koji dobro vide!

In-Portal

Foto: Boris Šćitar/Večernji list/PIXSELL  

 

Povezane vijesti