Zagreb: Nikad bolje Prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom

Svi su se sudionici složili kako će se ovog natjecanja dugo sjećati, jer je to bilo najbolje održano prvenstvo u Hrvatskoj, čestitali su Jasni Škrabo na sjajnoj organizaciji i gradonačelniku Bandiću na potpori koju im je pružio

 

Športska dvorana 'Vinko Bek' bila je domaćin 12. ekipnog prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom kojem je pokrovitelj bio predsjednik Republike Hrvatske, dr. Ivo Josipović.

Organizator prvenstva bio je boćarski klub paraliziranih osoba Zagreb u suradnji s Hrvatskim savezom boćanja osoba s invaliditetom.

Facebook profil Milan Bandić_Druženje_s lijeva na desno_ Josip Držaić_Marinka Bakula Anđelić_Milan Bandić_Damir Juren Facebook profil Milan Bandić_Druženje

Svečano otvorenje vodila je predsjednica BKCPO Zagreb, Jasna Škrabo. Događaju su tom prigodom nazočile brojne istaknute osobe: zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za odgoj, obrazovanje i šport, a iz Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Marinka Bakula Anđelić te izaslanica predsjednika RH Ive Josipovića, Vesna Škulić. Ovaj hvale vrijedan sportski događaj uveličao je i potpredsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora i predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Josip Držaić, tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Mirela Šikoronja te profesorica s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, Dubravka Ciliga, koja je uzgred dovela svoje studente da volontiraju. Nažalost, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Šlonjšak zbog ranije dogovorenih obveza nije mogla nazočiti otvorenju, ali je svim sudionicima natjecanja poželjela puno zdravlja, sportskog uspjeha i dobrog druženja na prvenstvu.

Gradonačelnik Bandić svima je zaželio dobrodošlicu u glavni grad Hrvatske, poručivši im da uživaju nakon susreta u znamenitostima metropole te ih je sve pozvao da nakon natjecanja dođu na jezero Bundek gdje je Grad organizirao večeru i feštu za sve sudionike. Z

BKCPO Zagreb gradonačelniku je Bandiću uručio prigodni poklon, jer. kako su rekli "uvijek spremno pomaže sport osoba s invaliditetom“. Prvi čovjek Zagreba, nakon što je otvorio 12. ekipno prvenstvo Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, odigrao je jednu partiju boćanja sa Željkom Jarićem-Pavičićem iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' Uriho.

Na prvenstvu je sudjelovalo više od 150 sportaša, trenera, sudaca i asistenata.

U kategoriji BC1+BC2 pobijedila je ekipa boćarskog kluba osoba s invaliditetom 'Pulac' iz Rijeke, drugi su bili članovi boćarskog kluba cerebralno paraliziranih osoba 'Zagreb, a bronca je pripala ekipi boćarskog kluba osoba s invaliditetom istarske županije 'Istrijana' iz Pule.

U kategoriji BC3 slavio je par Arambašić/Lukšić iz boćarskog kluba društva distrofičara Zagreb 'Željko Klepač' Uriho, drugi su bili Kovačić/Mataija iz boćarskog kluba osoba s invaliditetom 'Pulac, a treći su bili Kotarski/Kasumović, igrači boćarskog kluba cerebralno paraliziranih osoba 'Zagreb'.

U kategoriji BC4 Slavili su Komar/Osmanović iz 'Istrijane', drugo mjesto pripalo je pari Jarić-Pavičić/Juren iz 'Željka Klepača' Uriho, a treći su bili Uljatovski/Lazar iz boćarskog kluba cerebralne i dječje paralize Varaždina.

Na Bundeku su nakon natjecanja sportaši i ostali gosti uživali u specijalitetima s roštilja dok ih je glazbeno zabavljao Damir Juren. Bila je to prelijepa zagrebačka noć pod zvijezdama. Pridružio im se i gradonačelnik Bandić, koji je s njima i zapjevao. Svi su se sudionici složili kako će se ovog natjecanja dugo sjećati, jer je to bilo najbolje održano prvenstvo u Hrvatskoj, čestitali su Jasni Škrabo na sjajnoj organizaciji i gradonačelniku Bandiću na potpori koju im je pružio. Svakako treba spomenuti kako su tijekom večere sjajni domaćini bili predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, Josip Držaić i Marinka Bakula-Anđelić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji su brinuli da sportašima i njihovim pratnjama ništa ne manjka.

"Izuzetno sam zadovoljna što je natjecanje odrađeno prema planu. Trud koji sam uložila u organizaciju natjecanja nije bio uzaludan, jer su se svi sportaši vratili svojim kućama sretni i s osmjehom na licu“, rekla je predsjednica BKCPO Zagreb, Jasna Škrabo.

Marko Damjanović