SP Brazil: Besramna muljaža s ulaznicama namijenjenim navijačima s invaliditetom

Kolika je pomama za ulaznicama na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, govori činjenica da je nadzorna kamera ulovila osobe koje su na utakmicu u Brazila i Hrvatske ušli u invalidskim kolicima glumeći da su osobe s invaliditetom.

Međutim na spornim snimkama vidi se kako prevaranti stoje samostalno i zdušno navijaju za svoje brazilske miljenike. Brazilska policija istražuje autentičnost snimki i identitet osoba na njima.

Snimka nadzornih kamera prikazuje kako su navijači "čudesno“ ustali iz kolica i čak zaplesali kad je Brazil postigao pogodak. Prema procijeni organizatora, veliki broj karata namijenjen navijačima s invaliditetom dospio je u ruke preprodavača u čitavoj gužvi oko karata koja je nastala prije početka Prvenstva, javlja britanski tisak.

Nije samo došlo do prevare s ulaznicama za osobe s invaliditetom, već su uhvaćene i mlade osobe s kartama za umirovljenike i rezerviranim mjestima na stadionu za stariju populaciju. Do preprodaje ulaznica namijenjenih osobama s invaliditetom došlo je ispred stadiona prije početne utakmice Svjetskog prvenstva. Policija je objavila da svim prevarantima koji budu ulovljeni sa spornim ulaznicama a da nisu osobe s invaliditetom prijeti kazna zatvora i do četiri godine.

M. Damjanović