Šahisti s invaliditetom: Ima li nade za oporavak ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO?

Porazom od ŠK Dalekovoda nastavljena je serija loših rezultata 'Bosakovaca' započeta u 5. kolu, čime je dodatno otežana situacija u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa

 

Prva ekipa ŠK Stjepan Bosak“– URIHO u 10. kolu III. lige, u neizvjesnom meču s ekipom ŠK Dalekovod tijesno je izgubila rezultatom 2,5-3,5, ovim porazom nastavljena je serija loših rezultata započeta u 5. kolu, čime je dodatno otežana situacija u borbi za očuvanje trećeligaškog statusa. Jedinu pobjedu zabilježio je Krsto Kovačević, a remije su ostvarili Domagoj Glažar, Alen Ognjačević i Zvonko-Karlo Glažar, dok su poraze upisali Denis Rosandić i Zoran Matana. Trenutno naša ekipa zauzima 9. mjesto u poretku, a u posljednjem kolu ih očekuje težak meč protiv ekipe ŠK Velika Gorica, koja je kolo prije kraja osigurala naslov prvaka III. lige.

U ovosezonskom posljednjem kolu V. lige, druga ekipa ŠK Stjepan Bosak – URIHO rezultatom 4,5-1,5 protiv ekipe ŠK PIK Vrbovec II, ostvarila je i četvrtu pobjedu u sezoni. Ovaj meč, najviše je obilježila pogreška kapetana protivničke ekipe, koji je na petoj i šestoj ploči postavio igrače ne poštujući prijavljeni osnovni sastav. U skladu s pravilima, ti igrači su kontumacirani, pa su tako našoj ekipi pripala dva boda bez borbe koja su ostvarili Robert Matečić i Ante Budiselić. Pobjede za pločom upisali su Ivan Jurilj i Mihovil Lisić, remi je ostvario Luka Keller, a poraz je ubilježio Muris Isić.

Na kraju sezone u konkurenciji od 17 klubova u V. ligi, naša ekipa je zauzela jako dobro 9. mjesto sa ostvarenih 9 meč bodova. Time je ostvaren veliki napredak u odnosu na posljednje mjesto iz prošle sezone, a uz nastavak predanog rada svih članova ekipe, u sljedećoj se sezoni mogu očekivati i još bolji rezultati.

Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, kontaktirajte ih na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub Stjepan Bosak – URIHO).

M. Damjanović

 

Povezane vijesti