Sportski spektakl u Đakovu: Boćari s invaliditetom pokazali kvalitetu za Paraolimpijske igre

Domaćin natjecanja, BKI Lastavice, svake je godine na visokoj razini organizirao ovaj sportski spektakl za boćare s invaliditetom, no klub je ovaj put nadmašio sva očekivanja

 

U sportskoj dvorani Đakovo, koja se nalazi u samom središtu grada, odigran je Hrvatski kup u boći za osobe s invaliditetom.

IMG_3243.JPG IMG_3236.JPG BKOSI Istrijana i BKOSI Marijan Dobrinčić.JPG BKOSI Istrijana i BKOSI Marijan Dobrinčić 2.JPG BC 4.JPG BC 3.JPG BC 2.JPG

Svečano otvorenje vodila je predsjednica BKI Lastavice, Evica Dernej. Na samom početku kupa održana je minuta šutnje za nedavno preminulog boćara Krunoslava Zujića , člana BKI Lastavice. Domaćin natjecanja, BKI Lastavice, svake je godine na visokoj razini organizirao ovaj sportski spektakl za boćare s invaliditetom, no klub je ove godine nadmašio sva očekivanja.

Natjecalo se u BC1, BC2, BC3 i BC4 kategorijama, dok se za ekipnog pobjednika zbrajao rezultat u sve četiri kategorije. Sudjelovalo je deset klubova iz cijele Hrvatske s ukupno 42 sportaša i njihovih asistenata.

Čast da proglasi pobjednike pripala je izborniku Milanu Maretiću nakon čega je slijedila prigodna večera i zabava uz 'živu svirku'.

Tijekom neformalnog druženja uzeli smo izjavu od predsjednika Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom, Gorana Derneja, koji ne krije zadovoljstvo zbog činjenice da trenutačno u Hrvatskoj djeluje jedanaest klubova s više od 70 boćara s invaliditetom i rekreativaca.

"U sljedećoj godini nas očekuju tri međunarodna turnira koji su nam zadnja prilika za osvajanje bodova za mogući plasman na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro 2016. Planirana su brojna natjecanja u nacionalnom prvenstvu, kampusi za mlade, pripreme reprezentacije, edukacije za suce. Kao i svugdje, preduvjet za sve navedeno je materijalna potpora koju imamo od HPO-a. Temelji naše organizacije su sportaši i volonteri te njihova predanost sportu za osobe s invaliditetom“, rekao je predsjednik Goran Dernej.

Poredak po kategorijama:

BC1 prvo mjesto Milorad Kružić (BKOSI Pulac), drugo mjesto Zlatko Jagnjić (BKCPO Zagreb), treće mjesto Leon Goličnik (BKCPO Zagreb).

BC2 prvo mjesto Marko Turković (BKOSI Marijan Dobrinčić), drugo mjesto Martin Frković (BK OSI DDZ Željko Klepač - Uriho), treće mjesto Darko Francišković (BK Dan).

BC3 prvo mjesto Mihajlo Kovačić (BKOSI Osječki osmijeh), drugo mjesto Nikica Kasunić (BKOSI Marijan Dobrinčić), treće mjesto Marko Arambašić (BK OSI DDZ Željko Klepač - Uriho).

BC4 prvo mjesto Davor Komar (BKOSIŽ Istrijana), drugo mjesto Melisa Osmanović (BKOSIŽ Istrijana), treće mjesto Željko Jarić-Pavičić (BK OSI DDZ Željko Klepač - Uriho).

Ukupni ekipni pobjednici su ekipe BKOSIŽ Istrijana iz Pule i ovogodišnji debitanti BKOSI Marijan Dobrinčić iz Velike Gorice.

Marko Damjanović

 

 

Povezane vijesti