Udruga Adopta: Kako osnažiti posvojiteljske obitelji i pružiti im pravovremenu pomoć

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je i neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i oni koji to žele biti

 

Udruga za potporu posvajanju Adopta 10. i 11. lipnja organizira Vikend posvojenja u Lovranu i Rijeci.

Cilj Vikenda je s temama važnima za posvojenje upoznati posvojitelje i one koji to žele postati, te stručnjake koji rade na posvojenjima. Posebne radionice i drugi edukativni sadržaji osmišljeni su za djecu. Vikend posvojenja dio je projekta 'Centar posvojenja' koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi se u suradnji s Dječjim domom 'Ivana Brlić Mažuranić' u Lovranu.

Program u petak, 10. lipnja u Gradskoj vijećnici u Rijeci, namijenjen je stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji rade s potencijalnim posvojiteljima i posvojiteljskim obiteljima. Oni će se kroz Adoptinu stručnu edukaciju upoznati sa specifičnim potrebama posvojiteljskih obitelji kako bi ih mogli osnažiti i pružiti im pravovremenu pomoć i podršku. Isti dan u Dječjem domu u Lovranu održat će se radionica za posvojitelje 'Kako razgovarati s djetetom o posvojenju i identitet posvojenog djeteta' te projekcija filma 'Usvajanje odobreno', dirljiva autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je kao petogodišnjaka usvojila jedna belgijska obitelj.

U subotu, također u riječkoj Gradskoj vijećnici, održat će se radionica koja će upoznati buduće posvojitelje s teorijskim i praktičnim konceptima vezanima uz posvojenje i roditeljstvo posvojenog djeteta. U sklopu radionice moći će dobiti i informacije o tome kako posvojiti dijete iz inozemstva.

Na dječjem odjelu Gradske knjižnice u Rijeci djeca će moći sudjelovati u zanimljivoj Adoptinoj čitaonici i radionici.

Svi su sadržaji besplatni, no zbog ograničenog broja mjesta, potrebne su prijave putem internetske stranice www.adopta.hr.

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je i neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranju pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.

In Portal