Udruga Bubamara: Odobren projekt vrijedan 700 tisuća eura za boljitak osoba s invaliditetom

Ovim sredstvima osigurat će se četiri nova vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, te tri čamca koja su pristupačna invalidskim kolicima, a moći će se koristiti u slučaju poplava ili za spašavanja pri mogućim katastrofama

 

U okviru projekta prekogranične suradnje sa Srbijom, a u sklopu CBC programa Hrvatska-Srbija 2007-2013. Udruzi osoba s invaliditetom 'Bubamara' odobren je projekt u vrijednosti 700.000 eura.
Ugovor po projektu “ Boards without borders: improving life quality for marginalized groups through people to people approach” bit će potpisan do kraja srpnja. Projekt pokriva cijelu Vukovarsko-srijemsku županiju, a osigurat će četiri nova vozila za prijevoz osoba s invaliditetom, te tri čamca koja su pristupačna invalidskim kolicima, a moći će se koristiti u slučaju poplava ili za spašavanja pri mogućim katastrofama. U normalnim okolnostima će se koristiti za razne aktivnosti osoba s invaliditetom kao što su vožnja ili ribarenje.

Udruga Bubamara već dugi niz godina okuplja osobe s invaliditetom. Osim informacijske i tehničke pomoći osobama s invaliditetom, udruga se bavi i aktivnim uključivanjem svojih članova u društvene sadržaje zajednice, kao i podizanjem kvalitete i neovisnosti života članova i njihovih obitelji. Od samog osnutka Udruga se sustavno razvijala te je svojim postignućima stekla zavidan utjecaj u zajednici.

Do kraja godine vinkovačka Udruga osoba s invaliditetom Bubamara otvorit će kafić Buba bar. Bit će to prvi kafić u Hrvatskoj u kojem će zaposliti osobe s Downovim sindromom. Problema je što će oni nakon zapošljavanja izgubiti osobnu invalidninu. No gosti Buba bara kavu će dobivati s najljepšim mogućim osmijehom. Zato je cijela akcija nazvana "21 kromosom za bolju kavu".

Božica Ravlić