Saša Leković: Predsjednik HND-a sumnja da ga je 'nepoznati netko' pokušao ubiti

U svojoj objavi Leković je opisao kako mu je automobil "nasred autoputa" počeo tresti i krivudati nakon čega je u zaustavnoj traci vido da mu je "prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična 'maska' izvaljena iz ležišta"

 

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković objavio je na facebooku da mu je nakon kvara na automobilu mehaničar otkrio kako su mu vijci na prednjem desnom kotaču bili dopola prepiljeni, a glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić kaže da je, ukoliko se ta tvrdnja pokaže točnom, riječ o pokušaju ubojstva.

U svojoj objavi Leković je opisao kako mu je automobil "nasred autoputa" počeo tresti i krivudati nakon čega je u zaustavnoj traci vido da mu je "prednji desni kotač iskrivljen i prednja plastična 'maska' izvaljena iz ležišta".

"Odšlepali su me do prvog ozbiljnog auto mehaničara koji je auto preuzeo, obećao da će ga pregledati i ustanoviti uzrok kvara što je prije moguće. Čovjek me nakon nekog vremena obavijestio kako je ustanovio da su dva zavrtnja/šarafa na desnom prednjem kotaču prepiljena do pola i da je nakon 300 kilometara vožnje to uzrokovalo pucanje. (Naime, pokupio sam zavrtnje/šarafe, tj. njihove ostatke, na mjestu nezgode i ponio ih sa sobom).

Nije prvi puta da se netko 'igra' zavrtnjima i šarafima na kotačima mojega auta. Jednom su ih samo odšarafili napola, ali je auto bio relativno nov pa sam brzo shvatio da nešto nije u redu. Ovaj stari ionako stalno 'drnda' pa ne primijetim odmah promjenu. To je inače jedna od češćih metoda 'opstrukcije'", napisao je Leković.

U petak prijepodne Leković nije bio dostupan za izjavu, a u HND-u pojašnjavaju da je na konferenciji u Novom Sadu.

Glavni tajnik HND-a je, pak, u izjavi Hini kazao da je, ukoliko se pokaže da su vijci zaista prepiljeni, riječ o pokušaju ubojstva.

Lulić smatra da je ovaj događaj logična posljedica nesprječavanja svih prijetnji koje je Leković primio u anonimnim pismima i komentarima na internetskim portalima u posljednjih godinu i pol dana od kada je izabran za predsjednika HND-a.

"Vlasti su te koje se permanentno oglušuju na izjave mržnje i prijetnje pa smo predsjednika Sabora Božu Petrova zamolili da se na saborskoj plenarnoj sjednici povede rasprava o novinarstvu. To smo učinili potaknuti aktualnim prijetnjama koja su stigla ravnateljici Hine, redakciji portala 'forum.tm.' te novinaru Goranu Borkoviću, a u kojima se upravo Lekovića spominje u krajnje negativnom kontekstu", kazao je Lulić.

Dodao je da je HND o svemu obavijestio međunarodne novinarske organizacije i OESS.

Hina

 

Povezane vijesti