Udruga Prijatelji životinja: Poziv na tribinu „Divlji život grada - u suživotu s divljim životinjama”

Sklonište u Dumovcu i Prijatelji životinja pokrenuli su veliku kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima, s novinarom i književnikom Perom Kvesićem kao zaštitnim licem na plakatima s lisicom

 

Udruga Prijatelji životinja poziva sve na tribinu pod nazivom „Divlji život grada - u suživotu s divljim životinjama”, koja će se održati u petak 21. travnja 2017. godine u 18 satiu prostoru Tribine grada Zagreba, Kaptol 27.

Na tribini će sudjelovati dr. med. vet. Damir Skok uime Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, dr. med. vet. Ingeborg Bata iz Udruge za zaštitu divljih životinja AWAP, dr. med. vet. Robert Matić iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman i književnik Pero Kvesić. Tribinu će moderirati dr. med. vet. Tatjana Zajec, voditeljica skloništa u Dumovcu.

Sklonište u Dumovcu i Prijatelji životinja pokrenuli su veliku kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima, s novinarom i književnikom Perom Kvesićem kao zaštitnim licem na plakatima s lisicom. Tribina je nastavak te kampanje kojoj je cilj svima približiti suživot s mnogobrojnim vrstama divljih životinja s kojima se možemo susresti u gradovima te educirati o važnosti mirne koegzistencije.  Naime, u gradovima se mogu vidjeti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja, među kojima su lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice. U Zagrebu živi i velik broj ptica – od golubova i vrabaca preko svraka i vrana do divljih pataka, labudova i sova, a mnogobrojne divlje životinje mogu se susresti u našim parkovima, vrtovima i dvorištima.

Tribina je otvorena za sve pa se iz Prijatelja životinja nadaju što većem odazivu. Više informacija može se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti