Udruga Debra: Miss Hrvatske Tea Mlinarić podržala kampanju za oboljele od bulozne epidermolize

Projekt 'Njegujmo život' nastao je kao dio humanitarnog programa 'Ljepota sa svrhom' kojeg svake godine provode nacionalne direkcije izbora za Miss

 

Ususret obilježavanju globalnog Tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi, DEBRA, društvo oboljelih od bulozne epidermolize nastavlja suradnju s Miss Hrvatske na projektu 'Njegujmo život' i predstavlja kampanju za razvoj internetske trgovine vlastitog socijalnog poduzeća Poklonk’o charity shop.

Projektom 'Njegujmo život' godinu dana prikupljana su sredstva za DEBRU, društvo oboljelih od bulozne epidermolize i njihove štićenike djecu leptire na županijskim i finalu izbora za Miss Hrvatske. Proglašenjem pobjednice, projekt ulazi u novu fazu.

U ponedjeljak je Tea Mlinarić, aktualna Miss Hrvatske posjetila prostore Udruge, provela vrijeme družeći se s djecom leptirima i pritom snimila video kojim će predstavljati projekt na izboru za Miss Svijeta u Kini. Ukoliko bude proglašen najboljim, Tea ima mogućnost izravnog plasmana među pet superfinalistica svjetskog izbora.

'Njegujmo život' nastao je kao dio humanitarnog programa 'Ljepota sa svrhom' kojeg svake godine provode nacionalne direkcije izbora za Miss. Kreativna suradnja inspirirala je niz partnera pa su tako Kutjevački podrumi u svrhu humanitarne prodaje donirali posebnu ediciju roséa za koju su dizajner Iggy Popović i modna blogerica Holly Style dizajnirali etiketu. Za potrebe prezentacije suradnje Iggy Popović je kreirao haljine za svaku od finalistica.

Prva faza projekta završila je humanitarnom aukcijom i gala večerom koju su pripremale finalistice izbora. Djevojke su na aukciji donrale predmete iz svojih županija koji prikazuju tradicijsku ljepotu toga kraja kao simbol jedinstvene ljepote svakoga od nas. Aukcijom je prikupljeno 6400 kn za potrebe rada DEBRE, društva oboljelih od bulozne epidermolize, a daljnja suradnja planira se već ovaj mjesec tijekom obilježavanja Tjedna svjesnosti o buloznoj epidermolizi.

Udruga DEBRA prijavila je projekt razvoja web shopa socijalnog poduzeća Poklonk’o kojeg je osnovala 2016. godine kako bi inovativnim metodama diverzificirala prihode i pospješila usluge koje pruža u svrhu poboljšanja kvalitete života osoba oboljelih od bulozne epidermolize te adekvatnog odgovaranja na sve specifične potrebe članova udruge, za koje nije moguće osigurati financiranje iz javnih natječaja.

U izradi i pripremi proizvoda sudjeluju zaposlenici udruge DEBRA, članovi (oboljeli), njihove obitelji i najbliži, te volonteri. Proizvodi iz ponude vlastita su dizajna i samostalne izrade, s detaljem leptira kao simbola oboljelih od bulozne epidermolize.

Poklonk’o je odabran među 10 finalista natječaja Moj ZABA start u kategoriji Društvo. Uz tri donacije koje dodjeljuje Komisija, jedna donacija dodjeljuje se projektu s najvećim brojem glasova javnosti. Glasovati je moguće do 20. listopada. Projekt kojemu javnost dodijeli najviše glasova osvaja 30.000 kuna.

Više informacija na stranicama udruge Debra.hr.

Sandra Šimundić