Hrvatska udruga radnih terapeuta: Radionice za poticanje razvoja fine i grube motorike

Voditeljice radionica su radne terapeutkinje sa završenim međunarodno priznatim tečajem Ayres senzoričke integracije Ivana Ćuk Krajačić i Kristina Negulić

 

Portal Terapeut u kući i Artis includum centar organizatori su radionice za poticanje razvoja fine i grube motorike od 22. studenog do 16. prosinca u prostoru aRTis includum, Vukomerec 45, Zagreb. Radionice su namijenjene svoj djeci u dobi od 5 do 8 godina.
Radionica za djecu uključuje dio aktivnosti koje potiču pravilan razvoj grube motorike (poligon s preprekama, ljuljačkama, bazen s lopticama, timske igre) te dio aktivnosti koje potiču razvoj finomotoričkih vještina i grafomotorike kod djece (izrada vlastite slikovnice, društvene igre za stolom, izrada kazališta u kutiji). Po završetku cijelog paketa radionica svako dijete će dobiti paket radnih listića 'Godišnja Doba by Tina' kako bi mogli nastaviti s vježbama i kod kuće. 
Voditeljice radionica su radne terapeutkinje sa završenim međunarodno priznatim tečajem Ayres senzoričke integracije ASI® Ivana Ćuk Krajačić i Kristina Negulić. Ivana Ćuk Krajačić je radna terapeutkinja koja najviše uživa u radu s djecom. Nakon završenog fakulteta svoje znanje nastavila je usavršavati kroz različe edukacije te trenutno polazi Međunarodno priznati program Ayres Senzoričke Integracije® ASI® te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) u organizaciji CLASI (Collaborative for Leadership in Ayres Sensory Integration).

Ivana Ćuk radi s djecom različitih dobnih skupina koja imaju izazove u svakodnevnom funkcioniranju. Svoje vještine razvijala je i izvan granica Hrvatske gdje je imala priliku provoditi ALERT program utemeljen na dokazima u P.O.T.S. Pediatric Occupational Therapy Service na Malti.

Kristina Negulić radna je terapeutkinja s višegodišnjem iskustvom u radu s djecom. Autorica je i urednica portala za roditelje i djecu Terapeut u kući te posjeduje višegodišnje iskustvo u radu na europskim projektima kao voditeljica te trenerica i istraživačica. Certificirana je Marte Meo Praktičarka, završila je tečaj Radno terapijska procjena igre sa specifičnim procjenama za bebe i malu djecu, te sudjelovala na radionicama Funkcionalna stimulacija i Trening aktivnosti svakodnevnog života djece s teškoćama u razvoju, dok trenutno polazi Međunarodno priznati program Ayres Senzoričke Integracije® ASI® te implementaciju i interpretaciju Testa senzoričke integracije i praksije (SIPT) u organizaciji CLASI (Collaborative for Leadership in Ayres Sensory Integration). Sudjelovala je na EU projektu 'Malim koracima do prave integracije koji je imao za cilj povećati broj djece s neurorazvojnim teškoćama u redoviti sustav predškolskog odgoja i obrazovanja. Osmišljava i izrađuje didaktički materijal za rad s djecom.

Kristina Negulić od 2017. godine je glavna tajnica Hrvatske udruge radnih terapeuta.
Za više informacija o radionicama obratite se na mail info@terapeut-u-kuci.com.

Božica Ravlić