Radionica u Zagrebu: Kako razvijati djetetovu emocionalnu inteligenciju

"Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta u školi, poslu, životu i odnosima općenito?", ističu organizatori

 

Kako razvijati djetetovu emocionalnu inteligenciju? radinonica je koju 9. prosinca organizira CETI - obrt za edukaciju i savjetovanje.

"Na ovoj praktičnoj radionici bavit ćemo se razumjevanjem nužnih preduvjeta za razvoj 'inteligencije srca' i praktičnim načinima na stvaranje preduvjeta i poticanje zdravog emocionalnog razvoja te poticanje razvoja emocionalne inteligencije", ističu organizatori.
"Jeste li znali da upravo emocionalna inteligencija više od IQ-a utječe na uspjeh djeteta u školi, poslu, životu i odnosima općenito? I dok se IQ zapravo ne može povećati, mnogo toga možemo učiniti da unaprijeđenje emocionalnog i mentalnog zdravlja. Pravi je posao djetinjstva je stjecanje emocionalnih vještina – temeljne sigurnosti, samopouzdanja, emocionalne i ponašajne regulacije, tolerancije na frustracije i samokontrole. Rješavanje problema, suradnja s drugima i rješavanje konflikata imaju temelje upravo u ranom djetinjstvu. Takvi temelji, osnažuju djecu i čine ih otpornijima na životne probleme i nedaće. Samopouzdana djeca, dobre samokontrole i emocionalne regulacije, koja ne posustaju pred prvim problemom, znaju se slagati s drugima ali i izboriti za sebe moći će iskoristiti sve ostale potencijale, uključujući i inteligenciji. No ako je dijete vrlo pametno, ali i vrlo nesigurno, nerazvijene samokontrole ili stalno upada u nevolje zbog nemogućnosti suradnje s vršnjacima ili učiteljima, neće moći iskoristiti svoju inteligenciju i druge sposobnosti. Upravo emocionalna inteligencija otvora ili zatvara vrata našoj uspješnosti i zadovoljstvu u životu."
Prijava putem obrasca na stranci www.ceti.hr, a u napomenu staviti naziv "Emocionalna inteligencija".
Trajanje radionice je 8 školskih sati. Po završetku dobivate potvrdu o sudjelovanju na edukaciji.
Predavačica Sanja Ivanušević Grgas, dipl. psiholog, osnivačica je Centra za terapiju igrom te ima dugogodišnje iskustvo u odgojno-obrazovnim ustanovama, u radu s djecom i obiteljima.

Božica Ravlić