Knin: Gradska tržnica sada pristupačna osobama s invaliditetom

Osobe s invaliditetom sada imaju osiguran pristup na obje etaže tržnice, imaju pristupačan WC i sve poslovne prostore u kninskoj gradskoj tržnici

 

Nova spojnica na obnovljenoj gradskoj tržnici u Kninu, Junction (spajanje, op. a.), osigurava osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica, dječjih kolica, hodalicom ili nekim drugim pomagalom da nesmetano i bez tuđe pomoći mogu doći na gradsku tržnicu i otići s nje, također bez tuđe pomoći.

Osobe s invaliditetom sada imaju osiguran pristup na obje etaže tržnice, imaju pristupačan WC i sve poslovne prostore u tržnici.

"Ovom prigodom zahvaljujemo svim učesnicima u projektu uz naglasak da smo u novoj godini krenuli s povezivanjem i uključivanjem, a ne isključivanjem. Od odgovorne osobe u gradskoj tržnici saznali smo da se i dalje nastavlja u smjeru rušenja barijera koje će osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti osigurati nesmetano kretanje", poručuju iz Udruge osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej" Knin.

Udruga osoba s invaliditetom "Sveti Bartolomej" Knin je humanitarno-socijalna udruga osnovana 1999. godine. Članovi udruge su osobe s invaliditetom, kao i sve fizičke i pravne osobe zainteresirane za zaštitu i promicanje zajedničkih humanitarnih, socijalnih, zdravstvenih i drugih interesa osoba s invaliditetom. Misija udruge je doprinijeti kvalitetnom životu djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, zagovaranjem i sustavno kontinuiranim osnaživanjem za osobni razvoj i ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društva.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti