HUP i EBRD: Konferencija 'Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada'

Cilj konferencije jest podizanje svijesti i informiranje poslodavaca o mogućnostima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom

 

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organiziraju konferenciju na temu poticanja poslodavaca na uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada koja će biti održana 17. travnja s početkom u 9 sati u HUP-u, javlja Lider.media.

Cilj konferencije 'Uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada' jest podizanje svijesti i informiranje poslodavaca o mogućnostima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom.

U izlaganjima će se govoriti o značaju uključenosti osoba s invaliditetom na tržištu rada kao i o zakonskom okviru, poticajima pri zapošljavanju i dodanoj vrijednosti u poslovanju.

U okviru programa bit će predstavljena dobrovoljna inicijativa zaposlenika zagrebačkog ureda EBRD-a s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju specijalizirane informatičke i telekomunikacijske opreme namijenjene slijepim i slabovidnim osobama kao i upoznavanje s djelovanjem Udruge slijepih Grada Zagreb – neprofitne udruge koja okuplja i brine o slijepim i slabovidnim osobama s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Udruga je u sklopu svog djelovanja, a s ciljem što bolje i veće integracije slijepih i slabovidnih osoba u društvo i tržište rada, osnovala društvenu kompaniju Sfera Visia koja proizvodi i prodaje sapune pod imenom 'Sapuni s točkicama' te predstavlja izniman primjer ekonomske uključenosti osoba s invaliditetom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti