Zagreb: Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama pod motom 'Stavi naočale - promijeni pogled'

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama doprinosi zaštiti prava svojih članova i kvaliteti življenja njihovih obitelji te razvoju održive mreže dostupnih socijalnih usluga i programa u Hrvatskoj, u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom

 

Odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama, koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja, donesena je jednoglasno na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine.

Ovogodišnji Nacionalnom danu osoba s intelektualnim teškoćama obilježava se pod motom "Stavi naočale - promijeni pogled" u svrhu senzibiliziranja javnosti prema osobama s intelektualnim teškoćama koja ove godine počinje s različitim sunčanim naočalima. U Zagrebu će se prigodan program 16. svibnja od 9 do 19 sati u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama pod motom "Stavi naočale – promijeni pogled" održati u Glazbenom paviljonu u Parku Zrinjevac, gdje će se osobe s intelektualnim teškoćama predstaviti svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima će izložiti svoje kreativne ručne radove. U tijeku cjelodnevnog događanja prisutne će zabavljati glazbeni bend.

Svečano obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te gradonačelnika Grada Zagreba.

Udruga Radost iz Ploča poziva građanstvo na njihov informativni štand ispred crkve Kraljice neba i zemlje u Pločama, koji je na raspolaganju 15. svibnja (utorak) za sve zainteresirane od 10 sati. Na štandu će prezentirati rad Udruge i radove korisnika. U srijedu, 16. svibnja, pridružite im se u prostorijama Udruge Radost, Gračka 5, na proslavi 18 godina djelovanja Udruge i obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama s početkom u 10 sati.

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama je nevladina neprofitne organizacije koja okuplja udruge za osobe s intelektualnim teškoćama i svojim djelovanjem pokriva cijelo područje Republike Hrvatske, a broji oko 10.000 članova. Savez je najveća mreža udruga za osobe s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, koja djeluje putem utjecanja na procese donošenja novih zakona te sukreiranja socijalno uključivog društva u kojemu je svaki član jednako vrijedan i zaslužuje dostojanstvo. Savez doprinosi zaštiti prava osoba s intelektualnim teškoćama i kvaliteti življenja njihovih obitelji te razvoju održive mreže dostupnih socijalnih usluga i programa u Hrvatskoj, u skladu s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti