Nino Beletić: Završava humanitarna akcija 'Svi za Nina', mladića iz Istre s teškim oblikom invaliditeta

Nakon obilnih pretraga dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza (skraćeno ALS) koja pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone

 

Zadnji je dan humanitarne akcije 'Svi za Nina', pokrenute u svrhu liječenja, oporavka i općenitog poboljšanja kvalitete života Nina Beletića (31) iz Istre, koji se bori s teškom bolešću.

Nakon prvotnog grčenja mišića ruku prije tri godine i obilnih pretraga (Pula, Rijeka, Zagreb, inozemstvo) dijagnosticirana mu je amiotrofična lateralna skleroza. Skraćeno, ALS ili Lou Gehrigova bolest, pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone. Riječ je o rijetkoj bolesti koja ima brz progresivan tijek i zahtijeva eksperimentalno liječenje, a sam je tretman izrazito skup.

Humanitarnu akciju 'Svi za Nina' podržali su brojni sportski klubovi - Rukometni klub Novigrad, Košarkaški klub Novigrad i Nogometni klub Novigrad čiji član je bio i Nino. U sklopu svojih događanja pokrenuli su prikupljanje sredstava, a već na samom početku uspjeli su prikupiti 5.000 kuna.

Humanitarnu su akciju 'Svi za Nina' inicirali Ninovi prijatelji i njegovi najbliži. O njemu brinu najbliži, a posebno mu je otežano kretanje, govor te bilo kakav rad ekstremitetima. Uz odgovarajući tretman Ninu je potreban  i neprestani nadzor.

Humanitarna akcija 'Svi za Nina' trajala je tri mjeseca, i to u razdoblju od 10. travnja do 10. srpnja 2018., u sklopu čega je bilo organizirano niz aktivnosti.

Podaci za donaciju - uplatu:

IBAN HR6923800063120043498

IKB UMAG d.d.

Primatelj: Ksenija Radujko – humanitarni račun akcije 'Svi za Nina'.

Opis plaćanja: donacija.

Više o svemu može se pratiti na Facebook stranici – Svi za Nina.

Klaudija Klanjčić