Varaždin: Calzedonia osobama s invaliditetom donirala informatičku opremu

Prilagođenu informatičku opremu u vrijednosti preko 30 tisuća kuna Grupa Calzedonia donirala je Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin za potrebe korisnika poludnevnog boravka

 

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok jučer je, uz zamjenicu gradonačelnika Sandru Malenicu, prisustvovao svečanosti primopredaje donacije informatičke opreme vrijedne preko 30 tisuća kuna u prostorima Poludnevnog boravka za mlade i odrasle osobe s invaliditetom u zgradi bivšeg Centra Tomislav Špoljar.

Prilagođenu informatičku opremu u vrijednosti preko 30 tisuća kuna Grupa Calzedonia donirala je Gradskom društvu Crvenog križa Varaždin za potrebe korisnika poludnevnog boravka. Donaciju je uručio predstavnik Grupe Calzedonia Dubravko Hoić, a u ime Gradskog društva Crvenog križa Varaždin primila ju je ravnateljica Sandra Mintas. Gradonačelnik Ivan Čehok zahvalio je Grupi Calzedonia na donaciji i na svemu što radi za integraciju osoba s invaliditetom: "Hvala tvrtki Calzedonia koja ne samo da pomaže osobama s invaliditetom, već ih i zapošljava. Iako je Grad opremio ove prostore, dodatna oprema uvijek dobro dođe i ova će oprema biti iskorištena na najbolji mogući način".

"Kada god možemo, pomažemo, osobito mladim ljudima s posebnim potrebama. U Hrvatskoj zapošljavamo 115 osoba s invaliditetom. Prije 8 godina pomogli smo VI. osnovnoj školi s informatičkom opremom i Elektrostrojarskoj školi kojoj smo kupili CNC stroj", izjavio je Hoić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti