UDRUGA SLATKI ŽIVOT: Dvanaesta Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije

Na radnom sastanku Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa

 

Dvanaesta Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije održana je u Dubrovnik u organizaciji udruge Slatki život. Program je okupio preko 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga. Program je otvorio pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je pozdravio okupljene u ime Grada Dubrovnika i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner udruzi, te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.

Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika.

Uslijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu i izlet na Lokrum, a članovi Udruge Slatki život održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu i usvojili izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje. Sudionici susreta su istraživali i prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika na Gradskim zidinama i tvrđavi Lovrijenac.

Na radnom sastanku Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa. Mjerodavnima će biti upućeni  dopisi sa zahtjevima članova, koji su opravdani i u konačnici će voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a na koje sada odlazi više od 4 milijarde kuna.

Anita Blažinovič

 

Povezane vijesti