PLESNI KLUB PETRINIA Održan tradicionalni Novogodišnji bal za osobe s invaliditetom

Donatorska večer obilježila je početak projekta inkluzivne farme. Ideja je da se u Hrastovici sagradi farma na kojoj će biti kuća u kojoj će osobe s invaliditetom moći trajno živjeti

 

U organizaciji Plesnog kluba Petrinia održan je tradicionalni Novogodišnji bal. Bio je humanitarnog karaktera jer su se prikupljale donacije za projekt inkluzivne farme Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Predsjednica Plesnog kluba Petrinia Natalija Antić Bjelac je rekla kako se bal održava već sedmu godinu, a treću godinu je prihodom namijenjen u humanitarne svrhe.

- Ove godine smo je poklonili našim prijateljima članovima Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije za izgradnju njihove inkluzivne farme. To je ideja upravo proistekla iz toga što sve ove godine koliko se radi, koliko se postižu rezultati i prisutni smo ne samo na plesnim podijima ne samo Hrvatske, nego i svijeta, i stvarno, naši plesači su prepoznatljivi svuda. Htjeli smo našim građanima približiti kako to izgleda, što naši plesači rade, a onda je najbolje kada se to može spojiti s ovakvom humanom svrhom – rekla je predsjednica Plesnog kluba Petrinia Natalija Antić Bjelac

Izvršna direktorica Udruge Aleksandra Milković se zahvalila klubu Petrinia s kojim su prijatelji niz godina.

- Ja zaista koristim priliku zahvaliti ovako putem etera i portala Športskom plesnom klubu Petrinia s kojim smo prijatelji dugi niz godina i ne znam da li se čitatelji sjećaju, prije dvije godine je bio sličan bal za Sobu čuda koju smo na kraju uspjeli ostvariti. Plesni klub Petrinia je dao svoj doprinos. Kad su čuli o novom projektu inkluzivne farme odlučili su donacijsku kutiju namijeniti našoj udruzi na čemu im zahvaljujem – kazala je Milković.

Tako je donatorska večer obilježila početak projekta inkluzivne farme. Ideja je da se u Hrastovici sagradi farma na kojoj će biti kuća u kojoj će osobe s invaliditetom moći trajno živjeti.

Na novogodišnji bal se odazvao i gradonačelnik Darinko Dumbović. Rekao je da mu je drago da se u ovo blagdansko vrijeme u Petrinji organizira ova humanitarna akciju na koju je odaziv građana dobar.

- Ono što se može večeras vidjeti je da se rade dobra djela. Kroz ta dobra djela smo dali poruku da se ostali koliko god mogu više senzibiliziraju i da pomognu. Petrinja je Grad prijatelj djece i s tim je potvrda da večeras možemo biti zadovoljni i s dvoranom i s plesom koji će prikazati našu dugogodišnju plesnu skupinu koja ima odlične rezultate po cijelom svijetu i veselimo se toj jednoj krasnoj plesnoj vještini u kojoj uživam – rekao je gradonačelnik za Portal 53.

Na kraju se Dumbović zahvalio Plesnom klubu Petrinia na organizaciji ovakve večeri koja se održava u najboljem terminu i koja je, kako je slikovito rekao, ‘točka na i’ za kraj godine.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti