MATO VEIĆ Umirovljenik donirao uređaj vrijedan 100 tisuća eura požeškoj bolnici

Umirovljenik Mato Veić, povratnik iz Švicarske koji živi u Ruševu nedaleko Čaglina, u petak je donirao ultrazvučni uređaj vrijedan 100 tisuća eura Odjelu radiologije Opće županijske bolnice u Požegi

 

- Danas je jedan lijepi dan za našu bolnicu, pogotovo za Odjel radiologije gdje smo prije mjesec dana nabavili novi digitalni mamograf, a onda se pojavio Mato Veić koji je želio bolnici donirati ovaj vrijedan aparat. Ovo je jedna doista lijepa gesta koju do sada u mom radnom vijeku u ovom iznosu nismo imali i, osim što smo iznenađeni, mi smo mu zahvalni što se odlučio da na ovaj način želi pomoći ljudima koji su bolesni kako bi lakše mogli liječiti oboljele, ali i otkrivati same bolesti - rekao je ravnatelj OŽB Požega doktor Željko Glavić.

- Ovo je vrhunski uređaj koji će nam služiti za svu dijagnostiku ultrazvuka, naravno od doplera do trbušnih organa, dojki, štitnjače, vrata, zapravo za sve što radimo. S ovim uređajem imamo daleko jasniju i ljepšu sliku, lakše rukovanje i naši pacijenti su najveći dobitnici. Ovdje je bitno napomenuti kako u širem krugu bolnica jedini mi imamo sada ovakav uređaj - rekao je doktor Ivan Čubela, voditelj Odjela radiologije.

Mato Veić, sedamdesetpetogodišnjak iz Ruševa, a slobodno možemo reći 'Požeški Djed Mraz', trideset godina radio je u Švicarskoj na raznim poslovima gdje je zaradio i svoju mirovinu.

- Na ovu donaciju odlučio sam se jer sam neoženjen, a novci se negdje moraju potrošiti jer ih ne vrijedi čuvati i slagati na hrpu. Najbolji način za to je usrećiti i pomoći drugima pa, evo, tako sam i ja odlučio donirati ovaj uređaj našoj bolnici. Neoženjen sam jer kao mlad sam bio siromašan pa me cure nisu htjele, a kada samo otišao u Švicarsku raditi onda nisam imao vremena za njih i tako Mato osta momak - rekao je Mato Veić.

Mati ovo nije prva donacija nekomu, Mato je i susjedu kupio kombajn kako bi mu pomogao i olakšao posao u poljoprivredi.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti