HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Projekt 'Dostupnost do stana' za kvalitetniji život starijih i osoba s invaliditetom

U Hrvatskoj postoji čak 16 tisuća stambenih građevina s tri ili više katova bez dizala, što negativno utječe na kvalitetu života starijih ili manje pokretnih osoba, kao i osoba s invaliditetom

 

Hrvatska gospodarska komora na svojim je stanicama objavila pretprijavni proces za ugradnju osobnih dizala financiranih iz EU projekta 'Dostupnost do stana'. 
Projekt provode u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske. Projekt se odnosi na višeetažne stambene građevine, a trošak ugradnje pojedinačnog dizala procjenjuje se na 350 tisuća kuna, od čega bi 85 posto bilo financirano iz EU fondova, dok bi ostatak od 15 posto podmirili stanari.
Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, početak realizacije projekta ugradnje dizala u postojeće višeetažne stambene građevine koje nemaju dizalo očekuje se u drugoj polovici 2019.  godine. Hrvatska gospodarska komora procjenjuje da u Republici Hrvatskoj postoji čak 16 tisuća stambenih građevina s tri ili više katova bez dizala, što negativno utječe na kvalitetu života starijih ili manje pokretnih osoba, kao i osoba s invaliditetom.
Hrvatska gospodarska komora poziva predstavnike suvlasnika višeetažnih stambenih građevina koje nemaju dizalo da kao iskaz interesa za sudjelovanje u ovom projektu ispune pretprijavu na poveznici www.hgk.hr/predprijava-za-ugradnju-osobnih-dizala-financiranih-iz-eu-projekta-dostupnost-do-stana fbclid=IwAR0uZcbHfgJJOZopBvuX32OBD1k_4GPY2IhT5Gx5NvQmeHHPRgnuDWayuKM
Rok za slanje pretprijava je 31. siječnja 2019. godine.
Dodatne informacije mogu se dobiti od Zdravka Čizmara, Komora Zagreb, e-mail: zcizmar@hgk.hr, tel. 01/4606 713.
Božica Ravlić

 

Povezane vijesti