ZLO I NAOPAKO Bešćutna učiteljica dobila otkaz nakon što je zlostavljala učenika s invaliditetom

Majka dječaka nikada neće saznati što se točno dogodilo jer njezin sin ima ograničen govor, a u ovom incidentu ozlijeđena su mu zapešća i uništene cipele

 

Nesretni dječak ima dijagnoze autizma, ADHD, PTSP, anksioznost i depresiju, a unatoč tome nije naišao na razumijevanje u školi. Da u današnje vrijeme postoje toliko bešćutni prosvjetni radnici zaista je nevjerojatno, ali istinito. Priča dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Škola u američkoj državi Kentucky otpustila je učiteljicu, nakon što se pojavila video snimka na kojoj se vidi da po podu hodnika vuče autističnog dječaka (9). Učiteljica, čiji identitet nisu htjeli, otkriti otpuštena je u ponedjeljak, dva mjeseca nakon što se incident dogodio, objavio je CNN, a prenio 100posto.hr.

- Učiteljica je uklonjena iz škole nakon formalne istrage, a slučaj je prijavljen Odboru obrazovnih standarda u Kentuckyju - rekla je nadzornica školskog okruga Sherry Horsely.

Majka dječaka Angel Nelson rekla je da je njezin sin izveden iz učionice pošto je imao 'ispad'. Žena je na svojoj Facebook stranici objavila video snimku s nadzornih kamera u školi, na kojoj je vidljivo kako učiteljica drži dijete za zapešća i vuče ga hodnicima.

Video snimka nalazi se na poveznici  www.facebook.com/angel.vance.56/videos/2291777691106116/.

U objavi majka je napisala da njezin sin ima dijagnoze autizma, ADHD, PTSP, anksioznost i depresiju, uz to govor mu je ograničen. Zbog svega toga, tvrdi majka, dječak je sklon 'slomovima'.

Ova obitelj u listopadu se preselila u taj okrug.

- On se pokušava prilagoditi i sklopiti prijateljstva - kazala je žena. Nelson tvrdi da je njezin sin postao frustriran nakon što mu je učiteljica rekla da nastavi raditi, nakon što je njemu trebala pauza.

- Nikoga nije povrijedio - kazala je majka.

Kamera u učionici bila je usmjerena u kut, tvrdi Angel Nelson, tako da ne postoji video zapis onoga što se tamo događalo. Njezin sin tvrdi da ga je učiteljica grubo gurnula nazad na stolicu. Nikada neće saznati što se točno dogodilo jer njezin sin ima ograničen govor, a u ovom incidentu ozlijeđena su mu zapešća i uništene cipele.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti