UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM KRIŽEVCI Projekt 'Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja'

Ovim projektom osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno je stjecanje novih kompetencija za tržište rada te da budu osnaženi za aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima


U petak, 1. veljače, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković  u Križevcima održana je svečana dodjela  uvjerenja o osposobljavanju za ECDL operatera za 18 korisnika projekta 'Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja'. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.
Podsjetimo, projekt 'Aktivni i uključeni – mobilnošću i senzibilnošću do zaposlenja provodi Udruga osoba s invaliditetom Križevci, koja je ujedno i nositelj projekta, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Križevci. Provedba projekta započela je 5. rujna 2018., dok je trajanje projekta ukupno 24 mjeseci, odnosno zaključno do 5. rujna 2020. godine.
Projekt u vrijednosti 516.702,53 kuna sufinanciran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Iznos EU potpore je 516.702,53 kuna.
Ovim projektom osobama s invaliditetom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućeno je stjecanje novih kompetencija za tržište rada, te da budu osnaženi za  aktivno traženje posla putem motivacijskih radionica i osposobljavanja na računalima. Projektom se nastoji utjecati i na poslodavce s područja Križevaca direktnim zagovaranjem za zapošljavanje. Putem kampanje promicanja jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom i promicanja prednosti zapošljavanja osoba s invaliditetom podignuti će se razina svijesti javnosti u Križevcima, a i šire.
Kao jedna od projektnih aktivnosti, bilo je planirano i informatičko opismenjavanje za ECDL operatera kako bi ciljne skupine projekta (nezaposlene osobe s invaliditetom i osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi) imale jednu dodatno važnu kompetenciju za tržište rada.
ECDL program osposobljavanja pohađalo je ukupno 19 osoba iz ciljane skupine projekta u trajanju od 150 sati.
- Diplome su svečano primili Dejan Babić, Domagoj Dugina, Mihaela Dumbaj, Danijel Habdija, Leonardo Jelušić, Vesna Komad, Nataša Lončarić, Maja Međimorec, Natalija Mileković, Zoran Nemčić, Marijana Orejaš, Zdravko Osredek, Suzana Ostojčić, Ana Pertinač, Luka Posavec, Filip Šadek, Marija Šatvar i Damir Šeb kojima ovim putem čestitamo na uspjehu. Zahvaljujemo i predavaču Dini Kureloviću te Algebri iz Zagreba - poručili su iz  Udruge osoba s invaliditetom Križevci.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti