UMAG Kroz projekt 'Istarska mreža znanja' otvaraju se klubovi podrške u zapošljavanju

Aktivnosti projekta (Klub i obrazovni programi) namijenjeni su nezaposlenim osobama u dobi do 29 godina, ženama svih dobi i osobama s invaliditetom

 

U Pučkom otvorenom učilištu 'Ante Babić' u Umagu predstavljen je projekt 'Istarska mreža znanja' u sklopu kojeg je najavljeno otvaranje Klubova podrške za zapošljavanje u tri istarska grada: Labinu, Puli i Umagu.

Aktivnosti projekta (Klub i obrazovni programi) namijenjeni su nezaposlenim osobama u dobi do 29 godina, ženama (svih dobi) i osobama s invaliditetom.

Projekt su predstavile Tatjana Vujić,v.d. ravnateljica POU Umag, Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje i Maja Milevoj, ravnateljica Diopter - otvorenog učilišta iz Pule.

Prvu aktivnost projekta 'Rini.me' predstavila je Lana Načinović, voditeljica Klubova za zapošljavanje Instituta za istraživanje tržišta rada koja je najavila otvorenje Kluba u Umagu, pokrenut 5. veljače 2019.

Cilj kluba je raditi na osnaživanju, informiranju i savjetovanju sudionika za planiranje osobnog puta aktivnog nastupa na tržištu rada. Klub se odvija kroz niz grupnih i individualnih susreta, u opuštenoj i radnoj atmosferi, maksimalno se prilagođavajući interesima i potrebama polaznika. Naglasila je kako je obaveza svakog pojedinca ulaganje u vlastitu zapošljivost i to je ono čemu klub teži.

Sve aktivnosti su besplatne za korisnike te imaju i mogućnost besplatnog sudjelovanja u programima obrazovanja odraslih predviđenih u sklopu projekta, kao što su: monter optičkih tehnologija, talijanski jezik i marketing društvenih mreža.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti